Категорія
Новини
Дата

ШІ-стартап Figure залучив $70 млн на створення роботів-гуманоїдів

Стартап Figure, який хоче створювати роботів-гуманоїдів загального призначення, залучив $70 млн від інвесторів на чолі із Parkway Venture Capital у ході першого раунду фінансування, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нове фінансування буде використано для прискорення розробки та виробництва першого автономного гуманоїду компанії, запуск якого планується протягом найближчих кількох місяців. 
  • Оцінка компанії не розголошується, але джерело, близьке до фірми, оцінило її у понад $400 млн.
  • Бретт Адкок, засновник та виконавчий директор Figure, особисто вклав $20 млн, іншими інвесторами є Aliya Capital та Bold Ventures.
  • Заснована в Саннівейлі, штат Каліфорнія, компанія Figure розробляє роботів-гуманоїдів загального призначення, які можуть працювати в різних умовах і виконувати безліч завдань у різних секторах – від складів до роздрібної торгівлі. Компанія повідомила, що веде переговори з ритейлерами щодо можливостей комерціалізації.
  • «Ми вважаємо, що гуманоїдні роботи загального призначення мають набагато більший потенціал, ніж одноцільові роботи, – сказав Адкок. – Впровадження в робочу силу може допомогти вирішити проблему нестачі робочої сили».

Контекст

Адкок, колишній засновник Archer Aviation, сказав, що Figure відрізняється від інших робототехнічних компаній, таких як Boston Dynamics та Amazon Robotics, тим, що розробляє роботів, які можуть виконувати спільні завдання, з кінцевою метою, щоб їх роботи могли вчитися та взаємодіяти.

Великі технологічні компанії та стартапи, такі як Figure, прагнуть розробити наступного комерційно життєздатного робота-гуманоїда.

Tesla, наприклад, минулого року представила прототип свого робота-гуманоїда «Оптімус». Генеральний директор Ілон Маск передбачив, що виробник електромобілів зможе приймати замовлення на робота через три-пʼять років і продавати їх менш ніж за $20 000.

Нещодавно норвезька робототехнічна компанія 1X, раніше відома як Halodi Robotics, залучила $23,5 млн у рамках раунду фінансування серії A2, пише Tech.eu. Новий приплив капіталу спрямований на збільшення виробництва моделі андроїда NEO у тандемі з розширенням виробництва її першого комерційно доступного андроїда EVE у Норвегії та Північній Америці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні