Категорія
Новини
Дата

ШІ-стартап Inflection AI залучає $1,3 млрд фінансування від Microsoft та інших компаній

Стартап у галузі штучного інтелекту Inflection AI залучив $1,3 млрд інвестицій від групи інвесторів, включаючи Microsoft та Білла Гейтса, пише Reuters. Оцінка компанії становить $4 млрд, повідомило агентству джерело, знайоме з цим питанням.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фінансування надійшло менш як через два місяці після того, як компанія, заснована співзасновником LinkedIn Рідом Хоффманом та співзасновником Google DeepMind Мустафою Сулейманом, випустила свого чат-бота Pi.
  • Подібно до популярного ChatGPT від OpenAI, Pi використовує технологію генеративного ШІ для взаємодії з користувачами за допомогою діалогів, дозволяючи людям ставити запитання та ділитися відгуками.
  • Компанія Microsoft, чинний інвестор, взяла участь в останньому зборі коштів Inflection.
  • Nvidia, яка нещодавно збільшила свої інвестиції в ШІ, Хоффман, Білл Гейтс та колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт також взяли участь в останньому раунді, повідомляє Inflection.

Контекст

Нещодавно стартап Хоффмана та Сулеймана запустив чат-бота Pi («Особистий інтелект»), який дає дружні поради. У той час як чат-боти, такі як ChatGPT від OpenAI і Bard від Google, зосереджені на продуктивності або пошуку, Сулейман сказав, що Pi, над яким працювали близько року, створений, щоб бути «нейтральним слухачем», який задає додаткові питання, щоб підтримати розмову. 

Засновники вважають, що чат-бот пропонує простіший спосіб отримання інформації, яка важлива для користувачів.

Pi – один з декількох чат-ботів, що зʼявилися останніми місяцями та засновані на великих мовних моделях. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні