Категорія
Новини
Дата

Медіакомпанія Thomson Reuters купує юридичний ШІ-стартап Casetext за $650 млн

Американський ШІ-стартап Casetext, який створив інструмент автоматизації для юристів, приєднався до медіакомпанії Thomson Reuters. Угода оцінюється у $650 млн, пише Reuters.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заснований у 2013 році, ШІ-стартап Casetext використовує ШІ та машинне навчання для розробки інструментів, які автоматизують юридичні аспекти роботи.
  • Угоду на $650 млн готівкою планують закрити у другій половині 2023 року. 
  • Флагманський продукт Casetext – CoCounsel, юридичний помічник зі штучним інтелектом, який запустили у 2023 році. За лічені хвилини інструмент переглядає документи, готує заяви та аналізує контракти. 
  • Клієнтами каліфорнійської Casetext є понад 10 000 юридичних фірм та корпоративних правових відділів. 
  • Загальні інвестиції у компанію становлять $64 млн від Union Square Ventures та інших інвесторів, згідно з даними Dealroom.

Контекст

Для медіакомпанії угода є частиною довгострокової стратегії впровадження генеративного ШІ в основні юридичної, податкової, бухгалтерської та новинної бізнес-вертикалі. 

Thomson Reuters планує витрачати близько $100 млн на рік на інвестиції в генеративний ШІ, заявив головний фінансовий директор Thomson Reuters Майкл Іствуд минулого місяця.

Згідно з дослідженням консалтингового гіганта McKinsey & Co, ШІ підвищить вартість глобальної економіки на трильйони доларів, додаючи еквівалент від $2,6 трлн до $4,4 трлн щорічно. 

82% юридичних фахівців вважають, що генеративний ШІ може бути легко застосований у правовій роботі. 51% вважає, що правникам не слід застосовувати технологію, свідчить опитування Reuters у 2023 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні