Категорія
Новини
Дата

Inflection AI представив чат-бота Pi. Стартап підтримують засновники LinkedIn та DeepMind

Стартап у галузі штучного інтелекту від співзасновника LinkedIn Ріда Хоффмана та співзасновника DeepMind Мустафи Сулеймана запускає чат-бота Pi («Особистий інтелект»), який дає дружні поради, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія Inflection AI з Каліфорнії випустила Pi у вівторок, 2 травня, на декількох платформах, у тому числі в Інтернеті та через додаток для iOS. Наразі Pi можна використовувати безкоштовно й він призначений для всіх видів взаємодії, у тому числі для обговорення особистих проблем та отримання порад.
  • «Багато людей відчувають, що вони просто хочуть бути почутими, і їм просто потрібен інструмент, який відображає те, що вони дійсно почуті», – сказав Сулейман.
  • У той час як чат-боти, такі як ChatGPT від OpenAI і Bard від Google, зосереджені на продуктивності або пошуку, Сулейман сказав, що Pi, над яким працювали близько року, створений, щоб бути «нейтральним слухачем», який задає додаткові питання, щоб підтримати розмову. Засновники вважають, що чат-бот пропонує простіший спосіб отримання інформації, яка важлива для користувачів.
  • «Чого ми не хочемо, так це того, щоб люди ставилися до цього як до романтичних відносин, – сказав Сулейман. – Це справді компаньйон, безпечний персональний ШІ. Ви повинні памʼятати, що це ШІ, а не людина».
  • Inflection AI навчає Рі за підказками користувачів, хоча деталі, що дозволяють ідентифікувати особу, відфільтровуються.
  • Greylock Partners Хоффмана є інвестором компанії та одним із керівників раунду початкового фінансування Inflection на суму $225 млн. Хоффман вважає, що Рі призначений «для того, щоб допомогти орієнтуватися у вашому житті та ваших стосунках із іншими людьми». 

Контекст

Pi – один з декількох чат-ботів, що зʼявилися останніми місяцями та засновані на великих мовних моделях. Навчені величезною кількістю інтернет-контенту, вони можуть прогнозувати й генерувати текст у відповідь на запит користувача. Останні LLM стають все більш просунутими, але через характер їхніх навчальних даних вони також можуть виявити багато культурних, ґендерних та інших типів упереджень, які люди демонструють в Інтернеті.

План Inflection, згідно з яким користувачі звертаються до Pi як до особистого помічника, аналогічний тому, як деякі люди вже взаємодіють із ChatGPT від OpenAI, використовуючи його на додаток до традиційних служб підтримки психічного здоровʼя. Як і ChatGPT, Pi не призначений для заміни людей-фахівців, і обидва чат-боти пропонуватимуть користувачам звернутися за професійною допомогою у відповідь на певні підказки, повʼязані з психічним здоровʼям. Pi також час від часу нагадуватиме користувачам, що це компʼютерна програма.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI представила четверту версію своєї мовної моделі ChatGPT. Після цього постійно стає відомо про нові аналогічні сервіси: Baidu презентувала аналог ChatGPT – чат-бот Ernie, в Google стало відомо про створення нової ШІ-моделі замість невдалого Bard.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні