Категорія
Новини
Дата

ШІ-стартап Runway уклав багатомільйонну угоду з Google – Business Insider

Техногігант Google та нью-йоркська Runway AI Inc. уклали новий великий контракт, який передбачає, що стартап із генеративним штучним інтелектом отримає мільйони доларів у хмарних послугах та повʼязаних кредитів, пише Business Insider та Information.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з копіями внутрішніх документів, сума трирічної угоди між Google та Runway становить $75 млн. Саму угоду було підписано 28 квітня, а її реалізація почнеться 30 серпня. Представники Google і Runway відмовився коментувати цю інформацію.
  • Недавно Runway залучив $100 млн при оцінці в $1,5 млрд від провідного постачальника хмарних сервісів. За даними Information, Google інвестував в Runway у рамках цього раунду.

Контекст

За останні роки було укладено кілька угод, у яких великі компанії, які надають хмарні сервіси, приймали частки в ШІ-стартапах в обмін на хмарні кредити. Наприклад, інвестиції Microsoft у $1 млрд в OpenAI у 2019 році були розділені між готівкою та кредитами для хмарного сервісу Microsoft Azure.

Runway, який залучив фінансування від фондів, включаючи Amplify Partners та Lux Capital, допомагає користувачам перетворювати текст у зображення та відео. 

Runway підтримує різні типи моделей штучного інтелекту, включаючи генеративно-змагальні мережі (GAN). Генеративна нейромережа Gen 2 від Runway AI здатна створювати короткі відео, спираючись на текстове опис всього кількох слів.

Є також моделі, які можна використовувати для обробки природної мови, обробки зображень та звуку, аналізу даних та багатьох інших завдань.

Runway можна інтегрувати з різними інструментами та технологіями, включаючи Unity, Unreal Engine, Blender, Maya, Cinema 4D та інші. Це дозволяє розробникам та дизайнерам використовувати моделі ШІ у своїх проєктах на різних платформах та у різних форматах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні