Категорія
Новини
Дата

Microsoft планує інвестувати $10 млрд у штучний інтелект ChatGPT – Bloomberg

Корпорація Microsoft веде переговори про інвестування $10 млрд в OpenAI – розробника вірусного бота зі штучним інтелектом ChatGPT. Про це пише Bloomberg із посиланням на свої джерела. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обидві компанії обговорювали угоду протягом кількох місяців. Якщо переговори пройдуть успішно, Microsoft проведе інвестиційну діяльність протягом декількох років. 
  • Однак, за словами співрозмовників агентства, рано щось припускати, тому що остаточні умови можуть змінитися. 
  • Представники компаній раніше розповідали Semafor, що заплановані інвестиції включатимуть венчурні фірми. Оцінка OpenAI може становити $29 млрд. 

Контекст

Наприкінці листопада OpenAI – американська лабораторія штучного інтелекту, серед співвласників якої Ілон Маск, – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Вже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік $1 млрд.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він захопив більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

Але ChatGPT швидко видає відповідь на запитання, й користувачу не потрібно відкривати численні пошукові запити, що дуже непокоїть Google. А тепер про співпрацю з ChatGPT заговорила Microsoft – її пошуковик Bing уже багато років пасе задніх перед Google. Але чи дійсно розробка OpenAI допоможе Microsoft зруйнувати пошукову імперію Google, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні