Категорія
Новини
Дата

Шмигаль закликав Nestle піти з Росії. Компанія відмовляється

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав Nestle припинити бізнес у Росії, написав прем'єр у Twitter. Шмигаль «не знайшов порозуміння» і сподівається, що компанія змінить рішення.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Поговорив з CEO Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії в Росії, – написав Шмигаль. – Робочі місця та податки сплачені у бюджет країни-террориста — це фінансування вбивств безахистних дітей та жінок».
  • Під твітом Шмигаля користувачі закликали бойкотувати продукти Nestle.
  • Nestle не прокоментував Bloomberg бізнес із Росією, який далі продовжується. «Ми вважаємо розмови з органами влади приватними. Ми продовжимо робити усе можливе, щоб доставляти їжу українцям в країну та підтримувати українських біженців у багатьох країнах», – повідомили Bloomberg у пресслужбі компанії.

Контекст

Російський ринок склала 2% від загальної виручки Nestle минулого року, або $1,8 млрд. У Росії працює 6 заводів та 7000 працівників компанії.

Хоча Nestle призупинила поставки кави Nespresso та води San Pellegrino до Росії, компанія все ще постачає їжу для дітей та тварин, пише Bloomberg.

В Україні Nestle Ukraine займає 67-ме місце серед 100 найбільших приватних компаній України за версією Forbes. Компанія продає напої, солодощі, корми для тварин, готові сніданки, молочні суміші, каші, соки і пюре для дітей. Серед брендів Nesquik, «Мівіна», Kitkat та Gourmet.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні