Категорія
Новини
Дата

Шведський виробник підшипників SKF повідомив, що росіяни вдарили по його заводу в Луцьку

1 хв читання

Шведський виробник підшипників SKF повідомив, що в його завод у Луцьку в ніч на 15 серпня влучила російська ракета, убивши трьох співробітників, пише Reuters.

Ключові факти 

  • «Минулої ночі відбулася ракетна атака на місто Луцьк в Україні, і наш завод постраждав під час цієї атаки», – сказав речник SKF Карл Б’єрнстам.
  • Він також підтвердив, що внаслідок удару троє працівників підприємства загинули. За словами Бʼєрнстама, наразі компанія оцінює наслідки удару та збитки.

Контекст

В ніч на 15 серпня у Луцьку ворог завдав ракетного удару по одному з промислових підприємств, повідомив раніше луцький міський голова Ігор Поліщук. Пізніше голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко уточнив, що внаслідок влучання є жертви. «Станом на зараз загинуло троє осіб. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні», – повідомив він.

Найбільший у світі виробник підшипників SKF в Україні має власний підшипниковий завод, представництво, інженерні бюро та мережу офіційних дистриб’юторів продукції. 

Згідно з останнім звітом SKF, в Україні компанія має близько 1100 співробітників, більшість із яких працюють на заводі в Луцьку. На підприємство у Луцьку припадало близько 0,5% від загального обсягу виробництва SKF у 2022 році.

ПАТ «СКФ Україна» (Луцьк) – єдиний в Україні виробник роликових конічних підшипників і компонентів до них. Підприємство постачає конічні підшипники для конвеєрних виробників автомобільної техніки Європи, Америки та Азії. Також підприємство постачає компоненти: кільця після токарної обробки та ролики для заводів корпорації SKF.

За даними фінансової звітності, дохід «СКФ Україна» за підсумками 2022 року перевищив 1,7 млрд грн, чистий прибуток – 66,5 млн грн, активи на кінець звітного періоду становили 1,7 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні