Категорія
Новини
Дата

Росіяни вдарили по промислових підприємствах Луцька та Дніпра, у Львові постраждали житлові будинки

У ніч на 15 серпня росіяни атакували промислові підприємства в Луцьку та Дніпрі, є загиблі та поранені. У Львові – влучання уламків у житлові будинки. Про це повідомляють представники місцевої влади.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Луцьку ворог завдав ракетного удару по одному з промислових підприємств, повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.
  • Пізніше голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко уточнив, що внаслідок влучання є жертви. «Станом на зараз загинуло троє осіб. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні», – повідомив він.
  • У Дніпрі росіяни влучили у промислове підприємство. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що о 4:20 було влучання по одному з підприємств, внаслідок чого спалахнула пожежа. Пізніше Лисак додав, що внаслідок удару по підприємству поранено дві людини.
  • Є влучання у місті Сміла Черкаської області, повідомив заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба. За його словами, серед уражених об’єктів – територія медзакладу. Пошкоджені також мережі водо- і теплопостачання. Частина міста наразі без води.
  • У Львові зранку 15 серпня лунали вибухи. «Багато збитих ракет, але й маємо попадання по Львову. На жаль, постраждали і приватні помешкання. Відповідні служби вже всі на виїзді», – повідомив мер Андрій Садовий. За його словами, є влучення в житлові будинки, на верхніх поверхах виникли пожежі.
  • Пізніше Садовий уточнив, що ракета прилетіла у двір дитячого садка. Загалом пошкоджено більше 100 помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. Чотири людини отримують медичну допомогу, загрози життю немає, повідомив мер.
Ракетна атака на Львів

Наслідки атаки росіян на Львів. Фото: Андрій Садовий

Контекст

15 серпня близько 4:00 росіяни завдали удару по Україні 28 ракетами повітряного та морського базування, захисники знищили 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр», повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ. Загалом зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів: чотири крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка); 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ); чотири крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні