Місто Люцерн, Швейцарія /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Мир в Україні. Швейцарія проведе саміт 15–16 червня

Місто Люцерн, Швейцарія Фото Getty Images

Уряд Швейцарії проведе дводенну конференцію високого рівня щодо досягнення миру в Україні 15–16 червня. Про це пише Reuters із посиланням на заяву швейцарського уряду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Саміт миру пройде на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден поблизу міста Люцерн.
  • Мета конференції – створити основу, сприятливу для всеосяжного і міцного миру в Україні, а також «конкретну дорожню карту для участі Росії в мирному процесі».
  • «Наразі є достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу», – йдеться у заяві Федеральної ради.

Контекст

Швейцарія у січні цього року повідомила, що проведе мирний саміт на прохання президента України Володимира Зеленського. Проте дата і місце не називалися.

Повного списку учасників конференції наразі немає. Водночас російські офіційні особи заявили, що не братимуть участі в переговорах у Швейцарії, країні, яка, на їхню думку, відмовилася від нейтралітету щодо конфлікту.

Китай заявив минулого місяця, що розгляне можливість участі в конференції.

У телефонній розмові президент Володимир Зеленський і президентка Швейцарської конфедерації Віола Амхерд домовилися залучити до участі в саміті якомога більше країн, повідомили в Офісі президента України 10 квітня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні