Категорія
Новини
Дата

Швейцарія надасть Україні понад ₣100 млн фінансової допомоги

Швейцарія збільшить фінансову допомогу Україні до більш як ₣100 млн (близько $104 млн) та виділить ₣15 млн ($15,6 млн) на цифрову трансформацію. Про це заявив президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс на конференції з відновлення України в Лугано у вівторок, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Швейцарія подвоїть фінансування в межах двосторонньої співпраці з Україною до більш як ₣100 млн до 2023 року, зазначив Кассіс. 
  • «Відгукнувшись на заклик премʼєр-міністра (Дениса Шмигаля), ми виділимо щонайменше ₣15 млн на цифрову трансформацію», – повідомив він.
  • Президент додав, що Швейцарія виділяє Україні кошти також на багатосторонній основі через ООН, Світовий банк, ЄБРР та інші організації.

Контекст

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF). Ідеться про додатковий інструмент для відновлення критичної інфраструктури в Україні. «За допомогою трастового фонду ЄІБ сподівається надати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше», – сказала віцепрезидентка банку Тереза Червінська.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні