Категорія
Новини
Дата

Швейцарський банк Julius Baer закриє рахунки клієнтам із РФ

Другий за величиною банк Швейцарії Julius Baer має намір припинити обслуговувати клієнтів із РФ, повідомляє консалтингова компанія Main Partner Trust. Банк планує закрити рахунки росіян, які користуються його послугами, до 31 грудня 2023 року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зазначається, що Julius Baer уже почав відправляти клієнтам, які постійно проживають у Росії, попередження про закриття рахунків. Згідно з повідомленням, усі картки, кредитні договори будуть анульовані.
  • Організація попередила, що припиняє всі ділові відносини з клієнтами з РФ, оскільки більше не може надавати послуги, які відповідають її стандартам, «у звʼязку з поточними обставинами та обмеженнями, що розвиваються», пише «Коммерсантъ».
  • З 1 січня 2024 року кредитна установа надаватиме клієнтам із РФ лише «обмежений перелік послуг», усі контракти й угоди з ними до цього часу будуть припинені, а всі їхні рахунки – закриті.

Контекст

Наприкінці травня Julius Baer оголосив про заморожування інвестиційних рахунків росіян і білорусів. Банк пішов на блокування у звʼязку з вимогою Euroclear. Рахунки будуть ізольовані від інших активів, а операції з них заморожені, тож клієнти не зможуть ані продати, ані купити цінні папери.

У Julius Baer пояснили, що прибуток від продажу цінних паперів, купонні та дивідендні виплати зберігатимуться на окремих рахунках, якими клієнти не зможуть розпоряджатися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні