Категорія
Новини
Дата

Швейцарський банк припинив видачу карток Visa та Mastercard росіянам після виходу розслідування «Схем»

Швейцарський інтернет-банк Dukascopy Bank припинив видачу карток Visa та Mastercard резидентам Росії. Це сталося після виходу розслідування «Схем» (Радіо Свобода) про те, як цей банк допомагає громадянам РФ обходити санкційні обмеження.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Банк припинив видачу Visa/Mastercard для клієнтів, які проживають в Росії. Dukascopy Bank, будучи швейцарським банком, прагне дотримуватись усіх застосованих швейцарських правил, включно із санкціями, які підтримує Швейцарія, йдеться у відповіді Dukascopy Bank на адресу журналістів.
  • Dukascopy Bank дотримується «всіх санкцій та пов’язаних з ними регулювань, згідно з законодавством Швейцарії». 
  • Щодо поточної ситуації в Україні, банк вважає, що це «жахлива гуманітарна катастрофа», і висловлює «щире співчуття всім постраждалим».

Контекст

Раніше інтернет-банк Dukascopy Bank дозволяв відкривати мультивалютний рахунок – в тому числі, клієнтам з Росії. Такий рахунок давав доступ, в тому числі, до пластикових чи віртуальних карток Visa/Mastercard. 

6 березня найбільші платіжні системи світу Visa та Mastercard повідомили про припинення операцій на території Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні