Категорія
Новини
Дата

Швейцарський виробник шоколаду Lindt призупинив поставки до РФ

Швейцарський виробник шоколаду Lindt&Sprüngli вирішив призупинити постачання товарів до Росії. Про це йдеться у повідомленні компанії у середу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Lindt провела переоцінку діяльності в РФ і вирішили тимчасово закрити магазини та зупинити всі поставки до Росії, повідомили в компанії.
  • Співробітники Lindt продовжать отримувати підтримку.

Контекст

Lindt – швейцарська шоколадна та кондитерська компанія, заснована в 1845 році, відома своїми шоколадними трюфелями та шоколадними батончиками, серед інших солодощів.

Новини про фінансовий колапс в РФ зʼявляються щодня. З країни масово виходять іноземні компанії. Два тижні війни з Україною перетворили Росію із країни з одними з найбільших у світі золотовалютними резервами на практично неплатоспроможну державу, з усіх боків скуту санкціями.

9 березня Fitch Group ухвалила рішення негайно призупинити комерційну діяльність у Росії. Світові тютюнові гіганти Philip Morris, British American Tobacco та Imperial Brands зупиняють заплановані інвестиції у Росії. Швейцарська компанія з виробництва харчових продуктів Nestle призупинила капітальні інвестиції в Росії.

Американська General Electric заявила, що зупиняє свою діяльність у Росії, за винятком надання необхідного медичного обладнання та підтримки існуючих енергетичних послуг у регіоні.

Французька Alstom, що займається виробництвом залізничних складів та транспортних систем, оголосила про зупинення поставок та інвестицій до Росії.

Пивний гігант Heineken зупиняє виробництво, продаж і рекламу пива Heineken у Росії.

Amazon запроваджує обмеження на свої сервіси для користувачів з Росії та Білорусі. Тепер вони не зможуть отримати роздрібні товари з Amazon і стати новими продавцями на цій платформі. Водночас хмарні сервіси AWS не реєструватимуть нових клієнтів в цих країнах. 

Розробник програмного забезпечення для електронної комерції Shopify припинила роботу в Росії і Білорусі. Рітейлер дитячих товарів Mothercare припиняє всі операції в РФ та відвантаження товарів. Одна з найбільших телекомунікаційних компаній Lumen (США) припиняє роботу в РФ.

IT-компанія Wix (Ізраїль) «нічого не продає і не буде продавати в РФ», але можливість створювати та публікувати безкоштовні сайти залишиться доступною в РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні