Категорія
Новини
Дата

Сили ППО збили 29 крилатих ракет і 15 «шахедів» із 64 цілей – Залужний

На початку доби 7 лютого Росія завдала кількох ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу – ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Загалом було зафіксовано 64 засоби повітряного нападу, ППО та Повітряні сили знищили 44 повітряні цілі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними Залужного, силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони було знищено 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три крилаті ракети «Калібр», а також 15 ударних БпЛА типу Shahed-136/131.
  • Загалом Росія застосовала 64 засоби повітряного нападу.
  • Йдеться про 20 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, чотири крилаті ракети Х-22, три крилаті ракети морського базування «Калібр», три балістичні ракети «Іскандер-М» та п’ять зенітних керованих ракет С-300.

Контекст

Уранці середи Росія атакувала Україну ракетами, у Києві через обстріл відбулося аварійне відключення світла. Це вже третій ракетний удар по Києву у 2024 році, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Для атаки Росія застосувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно два десятка ворожих ракет.

Внаслідок обстрілу у Києві відключилися лінії електропередачі, знеструмлено підстанції, повідомляє Міністерство енергетики. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19 400 абонентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні