Категорія
Новини
Дата

Сили ППО збили 29 крилатих ракет і 15 «шахедів» із 64 цілей – Залужний

1 хв читання

На початку доби 7 лютого Росія завдала кількох ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу – ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Загалом було зафіксовано 64 засоби повітряного нападу, ППО та Повітряні сили знищили 44 повітряні цілі.

Ключові факти

  • За даними Залужного, силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони було знищено 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три крилаті ракети «Калібр», а також 15 ударних БпЛА типу Shahed-136/131.
  • Загалом Росія застосовала 64 засоби повітряного нападу.
  • Йдеться про 20 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, чотири крилаті ракети Х-22, три крилаті ракети морського базування «Калібр», три балістичні ракети «Іскандер-М» та п’ять зенітних керованих ракет С-300.

Контекст

Уранці середи Росія атакувала Україну ракетами, у Києві через обстріл відбулося аварійне відключення світла. Це вже третій ракетний удар по Києву у 2024 році, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Для атаки Росія застосувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно два десятка ворожих ракет.

Внаслідок обстрілу у Києві відключилися лінії електропередачі, знеструмлено підстанції, повідомляє Міністерство енергетики. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19 400 абонентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні