Категорія
Новини
Дата

У Києві майже 20 000 абонентів без світла після ранкової атаки РФ

1 хв читання

Внаслідок обстрілу РФ у Києві відключилися лінії електропередачі, знеструмлено підстанції, повідомляє Міністерство енергетики. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19 400 абонентів.

Ключові факти

  • У столиці без світла залишилися заклади охорони здоров’я. Наразі характер пошкоджень з’ясовується. 
  • Енергетики розраховують заживити споживачів упродовж трьох годин.
  • Водночас у Харкові після ранкового ракетного обстрілу пошкоджено електромережі, знеструмлено близько 1000 споживачів. Їх планують заживити впродовж дня.
  • У Миколаєві через атаку відключено 220 побутових і шість юридичних споживачів. Їх планують заживити до кінця дня, після того, як дозволить безпекова ситуація.

Контекст

Уранці середи, 7 лютого, Росія атакувала Україну ракетами, у Києві через обстріл відбулося аварійне відключення світла. Це вже третій ракетний удар по Києву у 2024 році, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Для атаки Росія застосувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом і в районі столиці було уражено приблизно два десятка ворожих ракет.

За даними ДТЕК, у столиці зафіксовані пошкодження двох високовольтних ліній через падіння уламків. Компанія планує протягом трьох–чотирьох годин заживити будинки за резервними джерелами живлення, а до кінця дня – відновити нормальну роботу електромереж.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні