Категорія
Новини
Дата

У Києві майже 20 000 абонентів без світла після ранкової атаки РФ

Внаслідок обстрілу РФ у Києві відключилися лінії електропередачі, знеструмлено підстанції, повідомляє Міністерство енергетики. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19 400 абонентів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У столиці без світла залишилися заклади охорони здоров’я. Наразі характер пошкоджень з’ясовується. 
  • Енергетики розраховують заживити споживачів упродовж трьох годин.
  • Водночас у Харкові після ранкового ракетного обстрілу пошкоджено електромережі, знеструмлено близько 1000 споживачів. Їх планують заживити впродовж дня.
  • У Миколаєві через атаку відключено 220 побутових і шість юридичних споживачів. Їх планують заживити до кінця дня, після того, як дозволить безпекова ситуація.

Контекст

Уранці середи, 7 лютого, Росія атакувала Україну ракетами, у Києві через обстріл відбулося аварійне відключення світла. Це вже третій ракетний удар по Києву у 2024 році, повідомив начальник КМВА Сергій Попко. Для атаки Росія застосувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом і в районі столиці було уражено приблизно два десятка ворожих ракет.

За даними ДТЕК, у столиці зафіксовані пошкодження двох високовольтних ліній через падіння уламків. Компанія планує протягом трьох–чотирьох годин заживити будинки за резервними джерелами живлення, а до кінця дня – відновити нормальну роботу електромереж.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні