Категорія
Новини
Дата

«Сільпо» втратила 23 магазини, 68 – закриті. Як працює в умовах війни одна з найбільших мереж супермаркетів

1 хв читання

Мережа продуктових супермаркетів «Сільпо» за час війни втратила 23 магазини (2102 робочі місця) – вони повністю зруйновані, 68 – наразі закриті (5807). Мережа посилено працює над відновленням роботи, йдеться в повідомленні «Сільпо».

Ключові факти

  • 260 магазинів «Сільпо» продовжують працювати. Для підтримки працездатності мережа значно оптимізувала робочі процеси, зокрема скоротила кількість робочих годин у магазинах на 19,9%.
  • «Сільпо» працює над відновленням роботи. Протягом 2-3 тижнів планується відкрити від 20 до 30 магазинів у Києві та на звільнених територіях. 
  • Відновилась доставка продуктів харчування з інтернет-магазину shop.silpo.ua у містах на заході України.
  • Значною мірою вдалося відновити працездатність логістичних ланцюжків, заявляють в компанії. Найважче це дається із замороженими продуктами, склад яких знищено під Броварами. «Сільпо» посилено шукає новий. 
  • Мережа закрила склад у Харкові (101 робоче місце). Загалом зараз працюють чотири власні склади, і ще один вдалося перенести завдяки партнерам-постачальникам, і він уже вбудований у ланцюжок поставок.
  • Кількість робочих місць у логістиці становить 96% довоєнного рівня.
  • Мережа майже повністю зупинила власне виробництво продуктів харчування. Деякі лінії евакуйовані та запущені на заході України – це дозволило зберегти 88 робочих місць з 513. 
  • Компанія зупинила багато проєктів у маркетингу, ІТ, комерції та інших, тому й функції, повʼязані з ними, також довелося стиснути. Зі співробітниками задіяних офісів тимчасово призупинені трудові відносини. Частину співробітників перевели на роботу в інші сфери.

Контекст

Ритейл два роки поспіль був у пʼятірці найбільш прибуткових галузей економіки України – сумарно за рік ритейлери заробляли понад 430 млрд грн. 

Кількість працюючих торгових обʼєктів в Україні протягом місяця бойових дій скоротилась на 29%, свідчить дослідження Асоціації ритейлерів України. Загальна кількість працюючих торговельних точок в Україні склала 9701 при загальній чисельності 13 674 (станом на 21 березня).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні