Категорія
Новини
Дата

«Система працює безперебійно». НБУ за день видав банкам антикризових кредитів на 51,5 млрд грн

У перші години після російського вторгнення Нацбанк ввів ряд антикризових заходів для підтримки банківської системи. Зокрема, беззаставне рефінансування з необмеженою сумою

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

НБУ не уточнює, які саме банки отримали підтримку ліквідності. Згідно порядку видачі рефінансування, який регулятор затвердив 25 лютого, банки можуть отримати беззаставні (бланкові) кредити на термін до одного року з правом пролонгування ще на рік.

Як уточнюється в релізі пресслужби регулятора, для допомоги банкам НБУ застосовував не тільки новий інструмент, а й одночасно стандартне рефінансування терміном до 30 днів.

НБУ застосовував формат пільгового кредитування банків і під час коронакризи, згорнувши дію механізму восени 2021 року. Він передбачав помʼякшені вимоги до застави та термін до 3 та до 5 років. Найбільшою популярністю (90% від загальної суми) користувалися найдовші кредити. Сумарно банки отримали за півтора року 92,6 млрд грн такого рефінансування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні