Категорія
Новини
Дата

Apple Pay, Google Pay та Paysera припиняють роботу з російськими банками, які потрапили під санкції. Деталі

Картки російських банків під санкціями не зможуть користуватися ApplePay, GooglePay, клієнти з РФ та РБ не можуть користуватися литовським сервісом Paysera.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Картки російських банків, які потрапили під санкції, не зможуть користуватися сервісами ApplePay та GooglePay — повідомляє Банк Росії. Зокрема, йдеться про картки банків групи ВТБ, Совкомбанк, Новікомбанка, Промзвʼязокбанка і «Відкриття». При цьому стандартна контактна і безконтактна оплата по карткам цих банків працюватиме.
  • Литовська платіжна система Paysera, яка має ліцензію у Великобританії, повідомила про те, що вона припиняє роботу з клієнтами в Росії та Білорусі, закриває рахунки як фізичних осіб, так і юридичних. Припиняє введення і виведення грошей з рахунками російських та білоруських банків. Нові рахунки не відкриватимуться, якщо в компанії хоча б один акціонер громадянин Росії чи Білорусі. Обмеження не стосуються тих громадян, які мають посвідку на постійне проживання в інших країнах, де система працює.

Контекст

США запровадили санкції проти російських банків, активи яких становлять не менше, ніж один трильйон доларів — про це заявив президент США Джо Байден на пресконференції 24 лютого 2022 року. Серед них — група банків ВТБ. При цьому відключати від системи SWIFT не планують, вважають, що запроваджені санкції матимуть великий вплив на економіку РФ в цілому.

США також обмежують можливості Росії вести бізнес у доларах, євро, фунтах та знизять імпорт високотехнологічної продукції на 50%. Санкції торкнуться і російської промисловості і космічної галузі.

Премʼєр-міністр Великої Британії також заявив про санкції проти РФ. Вони передбачають заморожування активів великих російських банків, зокрема ВТБ, заборона на польоти «Аерофлоту» до Великої Британії, заборону фінансування на британському ринку для великих російських компаній та обмеження на експорт високих технологій та обладнання для нафтопереробки для Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні