Категорія
Новини
Дата

НБУ: банки працюють у звичайному режимі, видача готівки обмежена, а міжбанк зупинено. mono оголосив про анулювання лімітів

Нацбанк вдався до ряду обмежень, однак банківська система має працювати у штатному режимі, зазначає регулятор

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

НБУ обмежив зняття готівки з власних рахунків у гривні до 100 000 грн на добу та заборонив видачу готівки у валюті, заявив на брифінгу голова Нацбанку Кирило Шевченко.

Він зазначив, що робота міжбанківського валютного ринку зупинена, курс гривні зафіксовано на рівні офіційного курсу станом на 24 лютого. Банки та НБУ працюють у штатному режимі (включно з доступом до сейфів), якщо це не створює загрози життю працівників. Продаж валюти Нацбанк не обмежує. Обмежень на безготівкові розрахунки також немає.

Регулятор також ввів мораторій на транскордонні платежі та заборонив видаткові операції на користь резидентів Росії та випуск електронних грошей.

НБУ починає бланкове (беззаставне) рефінансування банків для підтримки їхньої ліквідності, сума – необмежена, термін – рік з правом пролонгування.

У Райффайзен Банку повідомили, що до з’ясування обставин призупиняють роботу деяких відділень в Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській, Одеській та Київській областях.

Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що банк залишив опцію купівлі валюти в додатку та анулював кредитні ліміти. 

У ПУМБ не виключають уповільнення роботи онлайн сервісів через додаткове навантаження та підкреслюють, що весь менеджмент банку залишається в Україні. Пресслужба банку Кредит Дніпро зауважила, що депозитні сейфи працюють без обмежень у доступі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні