SkyUp отримала сертифікат для здійснення польотів до США /Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

SkyUp отримала сертифікат для здійснення польотів до США

Анна Наконечна

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines отримала дозвіл на оперування на території США, йдеться про сертифікат іноземного авіаперевізника FAR129, повідомляє компанія. Для польотів у повітряному просторі США дозволи надано чотирьом літакам Boeing 737-800 у флоті авіакомпанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В рамках сертифікації компанія отримала дозвіл на провадження господарської діяльності як авіаперевізника на території США (DOT approval), схвалення відповідності вимогам до авіаційної безпеки при повітряних перевезеннях з/до території США (TSA approval), а також специфікацію оперування Part12 (FAA approval).
  • SkyUp Airline планує розвивати напрямки ACMI-послуг та чартерних рейсів на новому ринку.

Контекст

До 24 лютого 2022-го SkyUp встигла перевезти в Європу 10 із 11 своїх літаків. Останній літак також був у польоті, він уже 20 хвилин пролетів із Борисполя в напрямку Кишинева, але «Украерорух» видав NOTAM, і компанія отримала наказ повернутися. Тож цей літак перебував у Борисполі й там обслуговувався.

У квітні цього року SkyUp евакуювала свій останній літак із київського аеропорту Бориспіль. Пасажиропотік SkyUp у 2022-му впав у 2,3 раза і склав близько 1,1 млн осіб.

У травні українська SkyUp відкрила авіакомпанію у Європейському Союзі, що дасть змогу їй розширити діяльність у країнах Європи. Компанія зареєструвала дочірнє підприємство SkyUp MT на Мальті, яке вже отримало сертифікат експлуатанта (AOC), ліцензію на виконання рейсів (AOL) і сертифікат організації з підтримки льотної придатності (CAMO), повідомили у SkyUp.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні