Категорія
Новини
Дата

Ryanair планує інвестувати близько $3 млрд у відновлення українського ринку авіаперевезень

Ірландська авіакомпанія Ryanair має намір залучити кошти в Україну та очолити відновлення українського ринку авіаперевезень, інвестувавши близько $3 млрд і розмістивши до 30 нових літаків Boeing MAX у трьох аеропортах – в Києві, Львові та Одесі, повідомляє аеропорт «Бориспіль».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Також Ryanair планує відкрити 75 маршрутів з Європи до України протягом восьми тижнів після того, як повітряний простір буде оголошено безпечним.
  • 20 липня керівники Ryanair прибули до України, це перша міжнародна авіакомпанія, очільники якої відвідали Україну з початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року. 
  • Візит керівництво Ryanair почало з відвідування аеропорту «Бориспіль». «Ryanair залишається відданим партнером у відновленні та інвестуванні в Україну. Сьогодні я побачив, що в складних умовах війни, команда аеропорту «Бориспіль» демонструє свій професіоналізм і повністю готова до найшвидшого відновлення польотів», – повідомив головний виконавчий директор групи Ryanair Group Майкл О’Лірі. 
  • За його словами, після завершення війни Ryanair повернеться в Україну, з’єднавши основні аеропорти країни з понад 20 столицями ЄС.

Контекст

У 2021 році О’Лірі високо оцінював потенціал ринку України, тоді в Ryanair заявляли про готовність запустити рейси в семи нових для ірландського лоукостера місцевих аеропортах. За рахунок українського ринку компанія планувала частково відновити втрачений за час пандемії пасажиропотік – тоді він впав на 81%.

У січні 2023 року ОʼЛірі повідомив, що Ryanair наймає значну кількість співробітників в Україні, зокрема пілотів та екіпажі літаків, щоб бути готовою повернутися до країни після закінчення війни з Росією. У квітні ОʼЛірі заявив, що Ryanair готова швидко відновити польоти в Україну, щойно вони знову стануть безпечними. За його словами, авіакомпанія має намір створити 30 маршрутів і мати кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні