Категорія
Новини
Дата

Смертність під час хвилі «Омікрон» знизилася втричі. МОЗ заявляє про ознаки стабілізації ситуації

Летальність від COVID-19 під час хвилі «Омікрон» знизилась утричі порівняно з хвилею «Дельти», повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 14 лютого. Загалом смертність знизилася вдвічі порівняно з середнім значенням у 2021 році.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Смертність від ускладнень викликаних штамом «Омікрон» в Україні втричі менша у порівнянні зі штамом «Дельта». Загалом летальність від COVID-19 у два рази менша за середні показники минулого року, повідомив Ляшко. Проте, він наголосив, що країна все ще перебуває на високих цифрах реєстрації нових випадків COVID-19.
  • Зменшенню числа летальних випадків допомагає зростання кількості вакцинованого населення — вакцинація запобігає тяжкому перебігу хвороби як «Дельта» штаму, так і «Омікрону», наголосив Ляшко.
  • За минулий тиждень зафіксовано на 7600 менше випадків коронавірусу та на 1000 менше госпіталізацій. Реальна ситуація виявилася кращою за прогноз – стабілізація спостерігається на тиждень раніше, ніж передбачалося, сказав глава МОЗ.
  • У лікарнях наразі перебуває 30 000 хворих на COVID-19. Пацієнти, яким призначена киснева терапія, займають 30% ліжок з киснем.

Контекст

За добу 13 лютого в Україні виявили 16 993 хворих на коронавірус (днем раніше – 24 518). За даними МОЗ, за добу померли 142 пацієнти (140).

У 24 з 25 регіонах України понад 40% людей отримали принаймні одну вакцини проти COVID-19, свідчать дані МОЗ. В 10 областях цей показник складає понад 50%, а в 21 регіоні два щеплення зробили понад 40% українців.

У Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Волинській та Рівненській областях — найнижчий показник вакцинації в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні