Категорія
Новини
Дата

У країн Європи з’явився шанс взяти під контроль коронавірус. ВООЗ назвала три фактори

Пандемія коронавірусу у Європі близька до завершення, заявив директор європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге. За його словами, країни Європи можуть взяти вірус під контроль, пише The Associated Press.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У ВООЗ назвали три фактори, завдяки яким Європа має можливість завершити пандемію: високий рівень вакцинації та велика кількість перехворівших; менше поширення вірусу в теплу пору року; менший ступінь важкості штаму «Омікрон».
  • Весна «залишає можливість на тривалий період спокою» та набагато вищий рівень захисту населення від передачі вірусу, сказав Клюге.
  • Країни Європи повинні передавати вакцини через кордони, щоб зробити їх доступнішими. Адже подальше поширення коронавірусу може призвести до його мутацій у бік більш смертельних штамів, вважають в ВООЗ.

Контекст

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус вважає, що 2022 рік може стати останнім роком пандемії коронавірусу, але за умови, що країни покінчать з несправедливістю і нерівністю при розподілі вакцин. Раніше ВООЗ поставила завдання вакцинувати щонайменше 40% населення у всіх країнах світу, проте у багатьох країнах ця мета не виконана. Наразі організація вважає, що для закінчення пандемії необхідно до липня 2022 року вакцинувати 70% населення планети.

Швеція з 9 лютого відмовиться від більшості обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу. Понад 83% дорослих в країні повністю вакциновані від коронавірусу.

В Україні за добу 2 лютого зафіксували 39 620 випадків коронавірусної хвороби і 210 смертей від COVID-19, свідчать дані МОЗ. У країні щеплено двома дозами 14,7 млн осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні