Категорія
Новини
Дата

У країн Європи з’явився шанс взяти під контроль коронавірус. ВООЗ назвала три фактори

1 хв читання

Пандемія коронавірусу у Європі близька до завершення, заявив директор європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге. За його словами, країни Європи можуть взяти вірус під контроль, пише The Associated Press.

Ключові факти

  • У ВООЗ назвали три фактори, завдяки яким Європа має можливість завершити пандемію: високий рівень вакцинації та велика кількість перехворівших; менше поширення вірусу в теплу пору року; менший ступінь важкості штаму «Омікрон».
  • Весна «залишає можливість на тривалий період спокою» та набагато вищий рівень захисту населення від передачі вірусу, сказав Клюге.
  • Країни Європи повинні передавати вакцини через кордони, щоб зробити їх доступнішими. Адже подальше поширення коронавірусу може призвести до його мутацій у бік більш смертельних штамів, вважають в ВООЗ.

Контекст

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус вважає, що 2022 рік може стати останнім роком пандемії коронавірусу, але за умови, що країни покінчать з несправедливістю і нерівністю при розподілі вакцин. Раніше ВООЗ поставила завдання вакцинувати щонайменше 40% населення у всіх країнах світу, проте у багатьох країнах ця мета не виконана. Наразі організація вважає, що для закінчення пандемії необхідно до липня 2022 року вакцинувати 70% населення планети.

Швеція з 9 лютого відмовиться від більшості обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу. Понад 83% дорослих в країні повністю вакциновані від коронавірусу.

В Україні за добу 2 лютого зафіксували 39 620 випадків коронавірусної хвороби і 210 смертей від COVID-19, свідчать дані МОЗ. У країні щеплено двома дозами 14,7 млн осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні