Мільярдер Ілон Маск /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

SpaceX слідом за Neuralink перенесла свою реєстрацію з Делавера. Раніше суд штату анулював Ілону Маску виплату $56 млрд

Мільярдер Ілон Маск Фото Колаж Анна Наконечна

Компанія SpaceX перенесла штат своєї реєстрації з Делавера до Техасу, повідомив генеральний директор компанії, мільярдер Ілон Маск. Раніше рішення суду в Делавері анулювало пакет заробітної плати Маска у розмірі майже $56 млрд у іншій його компанії – автовиробнику Tesla.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «SpaceX перенесла штат своєї реєстрації з Делавера до Техасу! Якщо ваша компанія все ще зареєстрована в Делавері, я рекомендую якнайшвидше переїхати в інший штат», – написав Маск.
  • Цей крок було зроблено після того, як мільярдер і гендиректор Tesla пообіцяв провести голосування акціонерів за перенесення штату реєстрації компанії-автовиробника до Техасу після того, як суд Делавера визнав недійсним його пакет заробітної плати у розмірі $56 млрд .
  • «Громадське голосування однозначно на користь Техасу! Tesla негайно спробує провести голосування акціонерів для переведення штату реєстрації до Техасу», – писав Маск раніше цього місяця після проведення опитування в Х, у якому 87% респондентів проголосували «за» за зміну реєстрації компанії.
  • Минулого тижня ще одна компанія Маска Neuralink, яка займається імплантацією мозкових чипів, також змінила місце реєстрації з Делавера на Неваду.

Контекст

Суддя штату Делавер скасувала виплату Ілону Маску $55,8 млрд як компенсаційного пакету від компанії Tesla. У 2018-му автовиробник ухвалив рішення про компенсаційну виплату Маску у формі акцій компанії замість зарплати на посаді гендиректора на 10-річний термін.

Суддя Кетлін Маккормік заявила, що рекордний пакет винагород Маска «був неправомірно схвалений радою директорів компанії», і мільярдер «обманув акціонерів». Через кілька годин після рішення Маск написав: «Ніколи не реєструйте свою компанію в штаті Делавер».

Якщо рішення не буде оскаржене і план винагород Маска буде скасовано, він втратить опціони на 303 млн акцій Tesla, що становить близько 10% компанії. У результаті його частка залишиться на рівні 13%, що значно нижче за його мету в 25%. Це також може поставити під загрозу статус Маска як найбагатшої людини у світі зі статком у $210,6 млрд станом на 31 січня. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні