Категорія
Новини
Дата

SpaceX втратить 40 супутників Starlink через магнітну бурю. Падіння апаратів нічим не загрожує

SpaceX втратить близько 40 супутників Starlink через магнітну бурю, що вирувала на початку лютого, сказано в повідомленні компанії Ілона Маска. Підвищений опір атмосфери не дозволив повернути супутники в робоче положення.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Майже 40 супутників Starlink, запущені 3 лютого, не змогли вийти на орбіту через магнітну бурю слабкого рівня G1. Її викликав спалах на сонці, який стався 30 січня. Він тривав понад чотири години та супроводжувалася корональним викидом маси, спрямованим у бік Землі.
  • Магнітні бурі нагрівають атмосферу, підвищуючи її густину. Опір атмосфери підвищився на 50% порівняно із попередніми запусками Супутники перевели в режим, щоб вони летіли своїми гранями вперед і пронизували атмосферу «ніби аркуш паперу». Однак через сильний опір їх не вдалося повернути у робоче становище.
  • До 40 супутників зійдуть або вже зійшли з орбіти, повідомили у SpaceX.
  • Падіння супутників не загрожує іншим апаратам на орбіті, зазначили у компанії. Супутники повністю згорять у щільних шарах атмосфери.

Контекст

Ракета Falcon стартувала з мису Канаверал у Флориді 3 лютого. Вона мала вивести на орбіту 49 супутників Starlink.

Орбітальне угруповання SpaceX вже складається із 2040 космічних апаратів. Лише у 2021 році було запущено близько 900 супутників. Компанія має дозвіл на запуск ще 30 000 супутників із опцією збільшити цю кількість до 42 000. Мета програми – забезпечити широкосмуговий доступ до інтернету всіх мешканців Землі у будь-якій точці планети. Реалізація проекту розпочалася у лютому 2018 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні