Категорія
Новини
Дата

Спецпредставниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер завершує роботу на посаді

1 хв читання

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер завершує виконання повноважень на посаді у вересні. Про це вона повідомила під час зустрічі з журналістами у Києві. За час своєї роботи вона шість разів відвідала Україну.

Окрім фінансової підтримки та військової у війні з Росією, США торік вирішили призначити спецпредставника, який сприятиме економічному відновленню України. Ним стала ексміністерка торгівлі за каденції Барака Обами Пенні Пріцкер. Її завданням була активізація міжнародних партнерів, щоб Україна могла закривати нагальні потреби з відновлення. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Це мій останній візит до України у ролі спецпредставниці, оскільки я була обмежена Конгресом у цій ролі на термін одного року. Це не було таємницею», – пояснила вона.
  • За словами Пріцкер, вона й надалі «залишається відданою цій місії та цій роботі». 
  • «Я не єдина людина, що взяла на себе таку роль. Це зобов’язання адміністрації Байдена – підтримувати відновлення України. Не лише для того, щоб виграти війну, а й щоб виграти майбутнє», – сказала спецпредставниця з відновлення.

Контекст

У вересні 2023-го колишню міністерку торгівлі США Пенні Пріцкер було призначено на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. 16 жовтня вона прибула з візитом до України.

Пріцкер має глибокі родинні зв’язки з Україною. У жовтні 2015-го на той час міністр торгівлі США Пріцкер відвідала Україну, зокрема село Великі Пріцьки Київської області, звідки її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США.

За даними Forbes, сім’я Пріцкер володіє Hyatt Hotels Corp. і є однією з найбагатших у світі зі статками у $31 млрд.

Всесвітньо відому мережу 1957 року заснував правнук переселенців із Великих Пріцьок Джей Артур Пріцкер. Разом із братом вони першими почали будувати п’ятизіркові готелі біля великих аеропортів, а не в центрі міста. Захоплені сучасною архітектурою, Пріцкери не боялися експериментів і, як наслідок, будували готелі‑пам’ятки.

Станом на 20 липня 2020 року в мережу Hyatt входило понад 900 готелів у 45 країнах на шести континентах.

Загалом у родині Пріцкерів 11 мільярдерів. Найбагатші – венчурний інвестор Карен, 62 ($4,3 млрд), нинішній глава сімейного клану і виконавчий директор Hyatt Том, 70 ($3,6 млрд), керівник інвесткомпанії The Pritzker Group Ентоні, 59 ($3,5 млрд), губернатор Іллінойсу від Демократичної партії Джей Роберт, 55 ($3,4 млрд) і ексміністр торгівлі США Пенні, 61 ($2,7 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд