Фото: Урядовий портал
Категорія
Новини
Дата

«Позиція США не змінилася». Спецпредставниця Пріцкер заявила про подальшу підтримку України

Фото: Урядовий портал

Спеціальна представниця з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка перебуває в Києві з офіційним візитом, під час брифінгу запевнила в тому, що позиція США щодо України не змінилася, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пріцкер заявила, що хоче «запевнити український народ та український уряд у тому, що позиція США щодо України не змінилася». 
  • «Адміністрація Байдена, як і раніше, підтримує Україну. Україна, як і раніше, користується підтримкою двопартійного Конгресу, й адміністрація Байдена старанно працює над ухваленням законопроєкту про додаткову допомогу», – сказала вона.
  • Також Пріцкер повідомила, що американський приватний сектор зацікавлений у роботі з Україною. Вона наголосила, що для того щоб Україна завершила своє відновлення, країні потрібні інвестиції приватного сектору. «А це означає, що Україна має рішуче викорінити корупцію», – цитує спецпредставницю США інформагентство.
«Позиція США не змінилася». Спецпредставниця Пріцкер заявила про подальшу підтримку України /Фото 1

Фото: Twitter / посол США в Україні Бріджит Брінк

«Позиція США не змінилася». Спецпредставниця Пріцкер заявила про подальшу підтримку України /Фото 2

Фото: Верховна Рада

«Позиція США не змінилася». Спецпредставниця Пріцкер заявила про подальшу підтримку України /Фото 3

Фото: Урядовий портал

«Позиція США не змінилася». Спецпредставниця Пріцкер заявила про подальшу підтримку України /Фото 4

Фото: Урядовий портал

Попередній слайд
Наступний слайд
  • У Києві Пріцкер вже провела переговори зі спікером Ради Русланом Стефанчуком та представниками депутатських фракцій. Сторони обговорили подальшу фінансову й військову підтримку з боку США, а також виконання Україною реформ та зобовʼязань перед МВФ, США, ЄС й іншими міжнародними донорами. 
  • Також спецпредставниця США зустрілася з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Основною темою переговорів було зміцнення української економіки, її короткострокове відновлення та довгостроковий розвиток. Одна з основних передумов – забезпечення стабільного українського експорту.
  • «Розраховуємо на участь приватних компаній зі США у відбудові України. Обговорили можливості інвестицій та розвиток державно-приватного партнерства», – написав очільник українського уряду.
  • Пріцкер також обговорила питання експорту та розвитку логістичних шляхів із представниками українських компаній-експортерів та віцепрем’єром з відновлення України Олександром Кубраковим. «Інвестиції американського бізнесу є однією з тих речей, яка значно допомагає підвищити потенціал українського приватного сектору. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити гарантії для цих інвестицій», – повідомило Мінвідновлення.

Контекст

15 вересня 2023 року колишня міністерка торгівлі США Пенні Пріцкер була призначена на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. 16 жовтня вона вже відвідувала Україну.

Пенні Пріцкер має глибокі родинні зв’язки з Україною. У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пріцкер відвідала Україну, зокрема село Великі Пріцьки Київської області, звідки її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США. За даними Forbes, сім’я Пріцкер володіє Hyatt Hotels Corp. і є однією з найбагатших у світі зі статками у $31 млрд.

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої стають усе більш напруженими. 6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно, законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

На тлі цієї затримки Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила підтримати законопроєкт, який дозволить конфіскувати заморожені російські активи на суму близько $300 млрд, щоб спрямувати їх на відновлення України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні