Категорія
Новини
Дата

Спілка українських підприємців попросила Зеленського й Шмигаля розширити правовий режим Дія City на промислові підприємства

Спілка українських підприємців (СУП) звернулася до президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з ініціативами щодо покращення умов ведення бізнесу. Відповідний лист є у розпорядженні Forbes.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • СУП просить надати всім промисловим підприємствам можливість скористатися податковими перевагами програми Дія City. Розширити перелік видів діяльності, які підпадають під закон «Про стимулювання розвитку цифрової економіки», крім виробництва підакцизних товарів.
  • Для промислових підприємств виключити вимогу щодо розміру середньомісячної заробітної плати, встановлену законом «Про стимулювання розвитку цифрової економіки». «Для відновлення економіки в післявоєнний період знадобиться тривалий час, протягом якого виплати заробітних плат в розмірі €1200 є занадто обтяжливими та не відповідає рівню середніх заробітних плат в довоєнний період», — ідеться в листі.
  • Встановити необмежений у часі ліміт по доходу до 10 млрд грн для платників податків третьої групи.
  • Крім того, СУП просить упровадити дерегуляційну гільйотину і ліквідувати інфраструктурний монополізм.
Спілка українських підприємців попросила Зеленського й Шмигаля розширити правовий режим Дія City на промислові підприємства /Фото 1

Контекст:

Дія City — це спеціальний правового режиму для IT-бізнесу, який запрацював 8 лютого 2022 року. Працювати в Дія City зможуть як українські, так і іноземні компанії, стартапи, інвестори — на однакових умовах. Резидентами стали понад 100 компаній, серед яких Revolut, Fintech Farm, Miratech тощо.

У них спеціальна система оподаткування — з податком на виведений капітал, замість податку на прибуток; лібералізація трудових відносин — дозволено як класичне працевлаштування за КЗпП, так і контрактне (альтернатива ФОП); європейська система набуття та захисту інтелектуальних прав; захист своїх інтересів з використанням елементів англійського права, а не в районному суді. У Дія City компанії захищені від перевірок і необґрунтованих розслідувань завдяки особливій процедурі процесуальних дій. На проведення будь-яких слідчих дій у резидентів Дія City для правоохоронців розробили підвищений санкційний механізм.

Детальніше про те, які податки платять резиденти «Дія City».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні