Категорія
Новини
Дата

Справа на 62 млн грн. Два десятки аграрних обʼєднань підтримали заступника міністра Висоцького перед НАБУ

1 хв читання

Два десятки аграрних об’єднань України висловили підтримку першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому. Про це йдеться у заяві на сайті Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ). Висоцького підозрюють у причетності до схеми з розкрадання 62,5 млн грн під час закупівель гуманітарної допомоги.

Ключові факти

  • У заяві йдеться про неприпустимість появи «недоведених звинувачень у часи, коли український агросектор особливо потребує підтримки світових лідерів у продовженні експорту української сільськогосподарської продукції». 
  • Аграрна громадськість висловила впевненість, що «в даному випадку може бути допущена прикра помилка». 
  • «Саме завдяки професійним діям Тараса Висоцького по управлінню та координації діяльності галузі вдалося уникнути перебоїв з постачання продовольства та забезпечити продовольчу безпеку регіонів, які потребували негайної допомоги продуктами харчування в умовах повномасштабного вторгнення», – наголошується у зверненні. 
  • Громадські об’єднання АПК закликали керівництво правоохоронних органів, в першу чергу НАБУ, врахувати їх думку та об’єктивно розглянути всі матеріали справи, обставини, факти і «зробити правильні висновки стосовно одного з найпорядніших і найпрофесійніших урядовців».
Справа на 62 млн грн. Два десятки аграрних обʼєднань підтримали заступника міністра Висоцького перед НАБУ /Фото 1

Скрін листа опублікував Алекс Ліссітса, гендиректор ІМК

Справа на 62 млн грн. Два десятки аграрних обʼєднань підтримали заступника міністра Висоцького перед НАБУ /Фото 2
Справа на 62 млн грн. Два десятки аграрних обʼєднань підтримали заступника міністра Висоцького перед НАБУ /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

25 серпня НАБУ і САП вручили підозри першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Їх підозрюють у зловживанні на суму 62,5 млн грн при закупівлі АТ «Укрзалізниця» макаронних виробів для забезпечення потреб держави у період воєнного стану у березні–квітні 2022 року.

Висоцькому інкримінують зловживання владою або службовим становищем. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Грибан проходить як співучасник за тією самою статтею (ч. 2 ст. 364 КК України. – Ред.). Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні