Категорія
Новини
Дата

США планують розширити обмеження на експорт технологій до Китаю у жовтні – Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена планує наступного місяця розширити обмеження на постачання із США до Китаю напівпровідників, які використовуються для штучного інтелекту та виробництва мікросхем, пише Reuters із посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Міністерство торгівлі має намір ухвалити нові правила, повʼязані із обмеженнями, у листах трьом американським компаніям – KLA Corp, Lam Research Corp та Applied Materials Inc – про це уже повідомили.
  • Листи, наявність яких компанії уже публічно визнали, забороняли експортувати обладнання для виробництва мікросхем на китайські фабрики, якщо вони не отримають ліцензії Міністерства торгівлі.
  • Деякі джерела повідомили, що правила, ймовірно, включатимуть додаткові заходи проти Китаю. Обмеження також можуть бути змінені, а правила опубліковані пізніше, ніж очікувалося.
  • Правила потенційно можуть застосовуватися до компаній, які намагаються кинути виклик домінуванню Nvidia та AMD у сфері чипів штучного інтелекту.
  • Корпорація Intel і такі стартапи, як Cerebras Systems, націлені на ті самі ринки передових обчислень. У вже Intel заявили, що уважно слідкують за ситуацією, а Cerebras відмовилася від коментарів.

Контекст

Нещодавно адміністрація Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких високотехнологічних комп’ютерних чипів Китаю та Росії. Це усуне ризик їх використання з воєнною метою, пише The New York Times.

Ці обмеження стосуються високоякісних моделей чипів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices.

За інформацією Reuters, нові обмеження запроваджуються через те, що адміністрація президента Джо Байдена прагнула перешкодити успіхам Китаю, націлившись на технології, в яких США все ще зберігають панування.

Агентство в липні повідомило, що адміністрація Байдена активно обговорює заборону експорту інструментів для виробництва мікросхем на китайські заводи, які виробляють передові напівпровідники.

За словами двох джерел, офіційні особи США звернулися до союзників із проханням провести аналогічну політику, щоб іноземні компанії не могли продавати Китаю технології, які американським компаніям буде заборонено постачати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні