Танк M1 Abrams /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США відправлять в Україну 31 танк M1 Abrams на $400 млн – Bloomberg

Танк M1 Abrams Фото Getty Images

Україна отримає від США 31 танк M1 Abrams, повідомив журналіст Bloomberg Джордан Фабіан із посиланням на два джерела. Виступ президента Джо Байдена очікується сьогодні ввечері.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Адміністрація президента США Джо Байдена надішле Україні 31 танк M1 Abrams в межах угоди на $400 млн, написав Фабіан.
  • Президент США Джо Байден сьогодні виступить у Білому домі о 19:00 за київським часом з промовою щодо продовження підтримки України з боку США.

Контекст

24 січня Politico з посиланням на джерела повідомило, що рішення про передання Україні 30 американських танків M1 Abrams очікується вже цього тижня.

Канцлер Олаф Шольц заявив у середу, що Німеччина продовжить збільшувати військову підтримку України. Федеральний уряд ухвалив рішення надати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2. Також Німеччина дозволила іншим країнам відправити танки в Україну. На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. 

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина може надати Україні перші бойові танки Leopard 2 приблизно через три місяці.

За даними Spiegel, на даному етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні