Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти компаній з Китаю за постачання Ірану компонентів для дронів-камікадзе

Міністерство фінансів США 9 березня оголосило про запровадження санкцій проти пʼяти компаній, що базуються в Китаї, і однієї фізичної особи через постачання Ірану компонентів, які можна використовувати у виробництві безпілотників. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ця мережа компаній, що базується в Китаї, відповідальна за продаж і постачання компанії Iran Aircraft Manufacturing Industries Corporation (HESA) тисяч виробів аерокосмічної промисловості, у тому числі тих, які можна використовувати у БПЛА, йдеться у пресрелізі Мінфіну.
  • Санкції запроваджено проти компаній Koto Machinery, Raven International Trade Limited, Guilin Alpha, S&C Trade та її співробітника Юня Сяюана, Shenzhen Caspro Technology Co., Ltd.
  • Усе майно цих структур, яке перебуває в юрисдикції США та американських громадян, необхідно заблокувати й звітувати перед OFAC, нагадали у міністерстві. 
  • Крім того, особи, які беруть участь у певних транзакціях із новими фігурантами списків санкцій, також можуть потрапити під американські санкції. 
  • Окрім того, США можуть запровадити обмеження щодо будь-яких іноземних фінансових інституцій, які усвідомлено сприяють цим фігурантам у здійсненні значних транзакцій або надають їм фінансові послуги.

Контекст

У вересні минулого року Мінфін США запровадив санкції проти чотирьох іранських компаній та однієї фізичної особи, які причетні до постачання безпілотників до Росії. У Вашингтоні вважають, що РФ планує використовувати вказані безпілотники у війні проти України.

Наприкінці січня ЄС вніс до списків санкцій іранську HESA, що виробляє БПЛА.

На початку лютого WSJ писала, що Москва та Тегеран просувають плани будівництва нового заводу в Росії, який міг би виробляти не менше 6000 безпілотників іранської розробки для війни в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні