Категорія
Новини
Дата

США збільшили експорт нафти в Європу до шестирічного максимуму – Bloomberg

Експорт сирої нафти із США до Європи у квітні зріс до максимуму з 2016 року, коли США дозволили вивозити сировину, пише Bloomberg з посиланням на дані щодо руху суден. ЄС прагне позбутися залежності від Росії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нафтові компанії США відправили європейським покупцям майже 50 млн барелів із великих терміналів у Техасі та Луїзіані. Це майже половина загального обсягу нафти, яку направили за кордон з Мексиканської затоки, зазначило агентство.
  • До Європи у квітні попрямували, зокрема, три найбільші нафтові танкери. Кожен із них може вмістити по 2 млн барелів. 

Контекст

ЄС прагне знизити свою залежність від нафти і газу з РФ та шукає альтернативні джерела енергоресурсів. Зокрема, Євросоюз активізує співпрацю з африканськими країнами.

Очікується, що обмеження щодо російської нафти увійдуть до шостого пакету санкцій проти РФ. Заборону імпорту нафти в ЄС можуть запровадити наприкінці 2022 року або з 2023 року, а до цього – поступово обмежувати постачання, писав раніше Bloomberg з посиланням на джерела в Брюсселі. Виняток можуть зробити лише для Угорщини та Словаччини, які майже повністю залежать від нафти з РФ.

Світовий нафтовий ринок вже втратив 1 млн барелів нафти з РФ, і в травні ця цифра може збільшитися вдвічі, прогнозує глава нафтогазової компанії BP Бернард Луні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні