Категорія
Новини
Дата

Стартап аеротаксі Lilium виходить на біржу з оцінкою $3,3 млрд. Комерційний запуск продукту заплановано на 2024 рік

1 хв читання

Німецький авіаційний стартап Lilium вийде на біржу з оцінкою $3,3 млрд. Компанія планує отримати сертифікат і вийти на ринок із власним продуктом у 2024 році, пише CNBC.

Ключові факти

  • Вихід на біржу планується в обхід IPO шляхом злиття з компанією з придбання спеціального призначення (SPAC). У якості спеціальної компанії виступить Qell Acquisition.
  • Очікується, що після злиття Lilium отримає приблизно $830 млн.
  • Інвестиція $830 млн включатиме гроші менеджера фонду Baillie Gifford, який є одним із найбільших інвесторів у Tesla, зазначає Investors.
  • Фінансування має надати компанії досить капіталу для досягнення запланованого комерційного запуску в США і Європі на початку 2024 року.
  • Закриття угоди планується в другому кварталі. Після цього компанія буде торгувати на біржі Nasdaq під тікером LILM.

Важливі цифри

Lilium очікує довести виручку до $3,3 млрд до 2026 року і до $5,9 млрд до 2027 року.

Контекст

Lilium розробляє семимісний електричний літак із вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL). Компанія планує в першу чергу зосередитися на міжміських рейсах, а не на більш коротких внутрішньоміських поїздках, як це планують інші компанії. Наразі цільові ринки запуску для Lilium – штат Флорида (США) і Німеччина.

Також про вихід на біржу оголосили конкуренти – Archer Aviation и Joby Aviation. Американський стартап Joby Aviation планує вийти на біржу з оцінкою $6,6 млрд. Комерційні польоти компанія очікує розпочати в 2024 році.

Стартап Archer вийде на біржу з оцінкою близько $3,8 млрд. Цікаво, що компанії сприяє замовленням та інвестиціями авіакомпанія United Airlines. Вона стала першою з великих авіакомпаній, які підтримали повітряне таксі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні