Категорія
Новини
Дата

Стартап аеротаксі Lilium виходить на біржу з оцінкою $3,3 млрд. Комерційний запуск продукту заплановано на 2024 рік

Німецький авіаційний стартап Lilium вийде на біржу з оцінкою $3,3 млрд. Компанія планує отримати сертифікат і вийти на ринок із власним продуктом у 2024 році, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вихід на біржу планується в обхід IPO шляхом злиття з компанією з придбання спеціального призначення (SPAC). У якості спеціальної компанії виступить Qell Acquisition.
  • Очікується, що після злиття Lilium отримає приблизно $830 млн.
  • Інвестиція $830 млн включатиме гроші менеджера фонду Baillie Gifford, який є одним із найбільших інвесторів у Tesla, зазначає Investors.
  • Фінансування має надати компанії досить капіталу для досягнення запланованого комерційного запуску в США і Європі на початку 2024 року.
  • Закриття угоди планується в другому кварталі. Після цього компанія буде торгувати на біржі Nasdaq під тікером LILM.

Важливі цифри

Lilium очікує довести виручку до $3,3 млрд до 2026 року і до $5,9 млрд до 2027 року.

Контекст

Lilium розробляє семимісний електричний літак із вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL). Компанія планує в першу чергу зосередитися на міжміських рейсах, а не на більш коротких внутрішньоміських поїздках, як це планують інші компанії. Наразі цільові ринки запуску для Lilium – штат Флорида (США) і Німеччина.

Також про вихід на біржу оголосили конкуренти – Archer Aviation и Joby Aviation. Американський стартап Joby Aviation планує вийти на біржу з оцінкою $6,6 млрд. Комерційні польоти компанія очікує розпочати в 2024 році.

Стартап Archer вийде на біржу з оцінкою близько $3,8 млрд. Цікаво, що компанії сприяє замовленням та інвестиціями авіакомпанія United Airlines. Вона стала першою з великих авіакомпаній, які підтримали повітряне таксі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні