Категорія
Новини
Дата

Стартап Humane шукає покупця для свого бізнесу після невдалого запуску ШІ-пристроя AI Pin – Bloomberg

1 хв читання

Стартап у галузі штучного інтелекту Humane Inc. шукає покупця для свого бізнесу всього через кілька тижнів після того, як публічний запуск пристрою з штучним інтелектом AI Pin, пройшов невдало, пише Bloomberg із посилання на джерела. Компанія, яку очолюють колишні співробітники Apple, претендує на ціну від $750 млн до $1 млрд.

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • За словами джерел, компанія працює з фінансовим консультантом. Humane розраховує на продаж стартапа за суму від $750 млн до $1 млрд. 
  • Процес все ще знаходиться на ранній стадії і угоди може не бути.
  • Потенційний продаж Humane відбувається в той же час, коли інші конкуренти також розширюють зусилля в галузі апаратного забезпечення штучного інтелекту, наприклад, портативний пристрій Rabbit і Ray-Ban зі штучним інтелектом від Meta Platforms Inc. Але досі жодна технологія не стала основною.

Контекст

Компанія Humane була заснована у 2018 році двома працівниками Apple Inc., подружньою парою Імраном Чаудрі та Бетані Бонджорно, у спробі створити новий пристрій на базі штучного інтелекту, який потенційно міг би конкурувати з iPhone. За даними сайту технічних новин The Information, минулого року інвестори оцінили стартап в $850 млн.

На сьогоднішній день компанія залучила $230 млн від низки інвесторів, включаючи генерального директора OpenAI Сема Альтмана.

ШІ-пристрій стартапу викликав значний ажіотаж ще до її запуску. Але пристрій вартістю $699 зазнав різкої критики через проблеми з його надійністю та практичністю. Компанія заявила, що працює над покращенням його автономної роботи, точністю та часом відгуку, а також вирішує проблему з перегрівом пристрою.

Humane розробила власну операційну систему під назвою CosmOS, що працює на AI Pin. Вона підключається до мережі моделей штучного інтелекту, щоб отримувати відповіді на голосові запити та аналізувати, на що спрямована вбудована камера. При деяких взаємодіях пристрій випромінює лазерний дисплей, який проектується на внутрішню частину долоні користувача. Для підтримки активності пристрою потрібна щомісячна передплата.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні