Категорія
Новини
Дата

Стартап Humane від колишньої команди Apple залучив $100 млн, у фінансуванні взяли участь Microsoft та засновник OpenAI

Стартап Humane Inc, заснований колишніми співробітниками Apple Inc, залучив $100 млн і випустить свої перші продукти цієї весни, пише Reuters. Сем Альтман, засновник OpenAI та колишній інвестор Humane, взяв участь у раунді фінансування.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія, заснована в 2018 році Імраном Чаудрі та Бетані Бонджорно, наразі залучила $241 млн, але ще не розкрила, що вона створює, заявивши лише, що це «програмна платформа та споживчий пристрій, створений з нуля для штучного інтелекту».
  • Відео, опубліковане компанією, і патентні заявки припускають, що пристрій буде проєктувати інформацію в реальний світ і дозволить користувачам маніпулювати цією інформацією за допомогою рук.
  • Humane також заявила, що співпрацює з OpenAI, творцем продуктів штучного інтелекту, таких як ChatGPT, який може генерувати діалоговий текст, та Dall-E, який може генерувати зображення для інтеграції технології OpenAI у пристрій Humane.
  • Сем Альтман, засновник OpenAI та колишній інвестор Humane, взяв участь у раунді фінансування в середу, 8 березня, повідомила компанія.
  • Humane також повідомила, що в раунді фінансування взяла участь корпорація Microsoft, яка створила масштабну інфраструктуру хмарних обчислень спеціально для ШІ. Humane заявила, що співпрацюватиме з хмарною службою Microsoft, щоб вивести на ринок платформу програмних сервісів Humane.
  • «Наші продукти побудовані на інтегрованому пристрої та хмарній платформі, що дасть змогу нам та іншим створювати на основі ШІ можливості, які здаються природними, цікавими та необхідними», – сказав Патрік Гейтс, технічний директор Humane.
  • Humane також заявила, що працює з корейським гігантом електроніки LG Electronics Inc «за потенційними проєктами (дослідження та розробки) для наступного етапу продуктів Humane» та з технічним фондом Volvo Car над «можливим майбутнмі співробітництвом, яке стане першим прикладом застосування Humane у автомобільній промисловості».

Контекст

OpenAI – видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – поставив Україну до одного списку з Росією, Афганістаном, Білоруссю та Іраном, коли заблокував доступ до своїх продуктів. Сервіси OpenAI були закриті для користувачів із України ще в листопаді 2021-го. Тоді компанія надала можливість користуватися чат-ботом для широкої аудиторії й водночас заявила, що не може «забезпечити безпечний доступ» у деяких країнах.

Раніше OpenAI також заявляла, що обмежила доступ до своїх продуктів для українців, щоб не порушити світові санкції через анексію ОРДЛО та Криму в 2014 році.

За час повномасштабного російського вторгнення OpenAI випустила дві хітові новинки на штучному інтелекті – DALLE-2 та ChatGPT. Базові версії безкоштовні, проте протестувати їх, перебуваючи в Україні, неможливо. На початку лютого 2023-го аудиторія ChatGPT перетнула позначку 100 млн користувачів.

Творець ChatGPT, компанія OpenAI, працює над оновленням, що дозволить налаштовувати ШІ-бот під окремого користувача, йдеться у блозі компанії. Раніше систему звинуватили в упередженості щодо політичних і культурних питань, пише PCMag.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні