Категорія
Новини
Дата

Стартап Humane від колишньої команди Apple залучив $100 млн, у фінансуванні взяли участь Microsoft та засновник OpenAI

2 хв читання

Стартап Humane Inc, заснований колишніми співробітниками Apple Inc, залучив $100 млн і випустить свої перші продукти цієї весни, пише Reuters. Сем Альтман, засновник OpenAI та колишній інвестор Humane, взяв участь у раунді фінансування.

Ключові факти

  • Компанія, заснована в 2018 році Імраном Чаудрі та Бетані Бонджорно, наразі залучила $241 млн, але ще не розкрила, що вона створює, заявивши лише, що це «програмна платформа та споживчий пристрій, створений з нуля для штучного інтелекту».
  • Відео, опубліковане компанією, і патентні заявки припускають, що пристрій буде проєктувати інформацію в реальний світ і дозволить користувачам маніпулювати цією інформацією за допомогою рук.
  • Humane також заявила, що співпрацює з OpenAI, творцем продуктів штучного інтелекту, таких як ChatGPT, який може генерувати діалоговий текст, та Dall-E, який може генерувати зображення для інтеграції технології OpenAI у пристрій Humane.
  • Сем Альтман, засновник OpenAI та колишній інвестор Humane, взяв участь у раунді фінансування в середу, 8 березня, повідомила компанія.
  • Humane також повідомила, що в раунді фінансування взяла участь корпорація Microsoft, яка створила масштабну інфраструктуру хмарних обчислень спеціально для ШІ. Humane заявила, що співпрацюватиме з хмарною службою Microsoft, щоб вивести на ринок платформу програмних сервісів Humane.
  • «Наші продукти побудовані на інтегрованому пристрої та хмарній платформі, що дасть змогу нам та іншим створювати на основі ШІ можливості, які здаються природними, цікавими та необхідними», – сказав Патрік Гейтс, технічний директор Humane.
  • Humane також заявила, що працює з корейським гігантом електроніки LG Electronics Inc «за потенційними проєктами (дослідження та розробки) для наступного етапу продуктів Humane» та з технічним фондом Volvo Car над «можливим майбутнмі співробітництвом, яке стане першим прикладом застосування Humane у автомобільній промисловості».

Контекст

OpenAI – видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – поставив Україну до одного списку з Росією, Афганістаном, Білоруссю та Іраном, коли заблокував доступ до своїх продуктів. Сервіси OpenAI були закриті для користувачів із України ще в листопаді 2021-го. Тоді компанія надала можливість користуватися чат-ботом для широкої аудиторії й водночас заявила, що не може «забезпечити безпечний доступ» у деяких країнах.

Раніше OpenAI також заявляла, що обмежила доступ до своїх продуктів для українців, щоб не порушити світові санкції через анексію ОРДЛО та Криму в 2014 році.

За час повномасштабного російського вторгнення OpenAI випустила дві хітові новинки на штучному інтелекті – DALLE-2 та ChatGPT. Базові версії безкоштовні, проте протестувати їх, перебуваючи в Україні, неможливо. На початку лютого 2023-го аудиторія ChatGPT перетнула позначку 100 млн користувачів.

Творець ChatGPT, компанія OpenAI, працює над оновленням, що дозволить налаштовувати ШІ-бот під окремого користувача, йдеться у блозі компанії. Раніше систему звинуватили в упередженості щодо політичних і культурних питань, пише PCMag.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні