Категорія
Новини
Дата

OpenAI, Alphabet та інші провідні розробники ШІ взяли на себе нові зобовʼязання щодо безпеки технології

1 хв читання

Шістнадцять компаній, що займаються штучним інтелектом, включаючи Google Alphabet, Meta, Microsoft, OpenAI, а також компанії з Китаю, Південної Кореї та Обʼєднаних Арабських Еміратів взяли на себе зобовʼязання безпечно розвивати цю технологію, йдеться в повідомленні британського уряду.

Ключові факти

  • Заява оприлюднена в той момент, коли Південна Корея та Велика Британія проводять глобальний Саміт зі штучного інтелекту в Сеулі.
  • Угода є кроком уперед порівняно з кількістю зобовʼязань на першому глобальному саміті зі штучного інтелекту, що відбувся шість місяців тому.
  • Zhipu.ai, Tencent , Meituan і Xiaomi , а також Інститут технологічних інновацій ОАЕ були серед 16 компаній, які зобовʼязалися опублікувати свої основи безпеки, що використовують для вимірювання ризиків передових моделей штучного інтелекту.
  • Також, зокрема, Amazon, IBM, Samsung Electronics добровільно взяли на себе зобовʼязання не розробляти і не впроваджувати моделі ШІ, якщо ризики від них не можуть бути достатньо помʼякшені, а також забезпечити управління та прозорість підходів до безпеки ШІ, йдеться в заяві.
  • За словами президента Microsoft Бреда Сміта, зобовʼязання є важливим визнанням того, як системи безпеки повинні допомагати усувати ризики, які можуть виникнути під час розвитку ШІ. «Технологічна індустрія повинна продовжувати адаптувати політику та практику, а також рамки, щоб йти в ногу з наукою та очікуваннями суспільства», – сказав він.

Контекст

Цього тижня Саміт зі штучного інтелекту в Сеулі спрямований на розвиток широкої угоди, досягнутої на першому саміті, що відбувся у Великій Британії, для більш ефективного усунення ризиків.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї повідомило, що у саміті візьмуть участь Ілон Маск, колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт, голова Samsung Electronics Джей Лі та інші лідери галузі штучного інтелекту.

Європейський Союз просунувся далі, ніж Сполучені Штати та інші великі західні уряди, в регулюванні ШІ. Блок із 27 країн обговорює цю тему понад два роки, і проблема набула нової актуальності після появи ChatGPT. У березні Європейський парламент схвалив закон про штучний інтелект. Таким чином було погоджено найбільші комплексні заходи захисту у галузі ШІ та перші обмеження на інструменти генеративного ШІ.

У квітні США та Велика Британія підписали знакову угоду щодо штучного інтелекту. Союзники стали першими країнами, які офіційно співпрацюють у питаннях тестування та оцінки ризиків, повʼязаних із новими моделями ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні