Категорія
Новини
Дата

Стартап творця ChatGPT Сема Альтмана запускає власну криптовалюту

Стартап Сема Альтмана, творця ChatGPT, 24 липня запустить власний токен Worldcoin (WLD), пише Semafor. За даними Reuters, проєкт має 2 млн користувачів у бета-версії. Після запуску у Worldcoin планує розширити масштаби операцій до 35 міст у 20 країнах.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Стартап Worldcoin натякнув про подію, опублікувавши дату запуску токена у Twitter. «Час настав», – йдеться у повідомленні. За словами особи, знайомої з цим питанням, це можна розуміти як приховане посилання на запуск монети.
  • Worldcoin, яка заснована Семом Альтманом та Алексом Бланією у 2019 році, планує використати технологію сканування очей для ідентифікації користувачів. 
  • Розробники Worldcoin заявляють, що це вирішить дві проблеми, що виникли у звʼязку з розвитком технологій ШІ: система розрізнятиме людей та ботів, а також надасть «форму загального базового доходу, який може компенсувати втрату робочих місць, спричинену публічним використанням ШІ».
  • Worldcoin не розповсюджуватиметься серед фізосіб у ​​США через нормативну невизначеність і тиск регуляторів на криптоіндустрію.
  • Як зазначає Reuters, проєкт має 2 млн користувачів у бета-версії. Після запуску у Worldcoin планує розширити масштаби операцій до 35 міст у 20 країнах. 
  • Для заохочення тих, хто зареєструється в певних країнах, стартам надасть криптовалютний токен Worldcoin WLD.
  • Найбільша криптовалютна біржа Binance вже заявила, що включить Worldcoin до свого лістингу, а попереднє відкриття торгів очікується в понеділок о 09:00 за Гринвічем.
  • Worldcoin також може допомогти вирішити питання про те, як економіка буде змінена за допомогою генеративного ШІ, сказав Альтман Reuters. «Люди будуть заряджені ШІ, що матиме величезні економічні наслідки», – зазначив він.

Контекст

За даними Coindesk, команда Tools for Humanity, що стоїть за Worldcoin, у травні залучила $115 млн інвестицій. Раунд був проведений Blockchain Capital за участю a16z, Bain Capital Crypto та Distributed Global.

Ще до запуску у травні проєкт Worldcoin зазнав шахрайства. Жителі Китаю, де немає можливості зареєструватися, щоб отримати токени, купували скани райдужної оболонки ока, зроблені в Камбоджі та Африці, лише за $30.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні