Категорія
Новини
Дата

Бізнесу запропонували гранти до $500 000. Хто може отримати допомогу

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголосила грантову програму обсягом $10 млн для підтримки розвитку українських середніх та великих переробних підприємств, повідомила пресслужба Мінекономіки. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У рамках програми буде надано близько 30 грантів обсягом від $150 000 до $500 000. Прийом заявок триватиме до 8 березня 2024 року (включно). 
  • Грантова програма підтримуватиме українські середні і великі переробні підприємства у діяльності, яка сприяє розширенню виробництва, створенню нових інноваційних продуктів та модернізації. 
  • Мета ініціативи – створення нових робочих місць в Україні та збільшення продажів товарів як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, зазначаеться у повідомленні Мінекономіки.
  • Гранти будуть надані підприємствам у таких секторах: упаковка та пакувальні матеріали, харчова промисловість, машинобудування та металообробка, текстиль, продукти на відновлення та реконструкцію (будівельні матеріали, вікна, двері, металовироби, електротовари тощо).
  • Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору тут. 

Контекст

Кабмін виділив додаткові 1,32 млрд грн на гранти за програмами «єРобота» на розвиток власного бізнесу та створення або розвиток переробних підприємств, заявляла перша віцепремʼєрка Юлія Свириденко. 

Від початку дії урядової грантової програми «єРобота» держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу через гранти 5,5 млрд грн. Грантові кошти на започаткування або розширення власної справи вже отримали 10 400 українців.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал «Дія» разом із бізнес-планом. 

Обовʼязковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні