Категорія
Новини
Дата

Бізнес зможе отримати гранти до €10 000 на розвиток. ЄС і Німеччина анонсували програму на €1 млн

Українські мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до €10 000 для відновлення та розвитку, повідомляє Міністерство економіки. Гроші надаються у межах ініціативи EU4Business за фінансування Європейського союзу та уряду Німеччини.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

До участі у конкурсі запрошуються бізнеси, що працюють у сферах:

  • переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловості);
  • креативних індустрій;
  • логістики та транспорту;
  • інші сектори з потенціалом експорту або створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, стимулювання розвитку малого й середнього бізнесу є надзвичайно важливим, адже саме бізнес тримає економіку і дозволяє забезпечувати оборонні потреби, які фінансуються за рахунок сплачених ним податків. 

  • «Завдяки €1 млн 100 підприємців зможуть розвивати експортні можливості та працювати над виходом на інші ринки», – повідомив Дмитро Ливч, виконавчий директор EasyBusiness.
  • Подати заявку на отримання гранту можна з 16 січня до 11 лютого 2024 року.

Контекст

У представництві Європейського союзу в Україні повідомили, що від початку повномасштабної російської агресії ЄС і Німеччина спільно через програму EU4Business здійснили п’ять грантових конкурсів, в межах яких надали понад €5,5 млн більш ніж для 1100 українських ММСП. 

На початку січня стало відомо, що переможцями програми від EU4Business стали 30 українських компаній, вони отримають гранти до €25 000 на розвиток власної справи.

Переможцями стали бізнеси, які працюють над інноваційними продуктами та послугами, або активно розширюються на експорт. Загальний фонд грантів – €750 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні