Категорія
Новини
Дата

Суд арештував базу відпочинку дружини Медведчука і міністра часів Януковича вартістю 300 млн грн

Суд наклав арешт на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га і базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 кв м в Бориспільському районі Київської області. Вартість майна – понад 303 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби Офісу генпрокурора.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В прокуратурі зазначили, що йдеться про земельні ділянки з майновим комплексом, що знаходяться у власності та користуванні товариств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина екснардепа – лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», а також ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача.
  • Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб, зазначається в повідомленні.
  • Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем здійснюється слідчими Бориспільського райуправління ГУНП в Київській області (ч. 1 ст. 364 КК України).
  • Триває процедура прийняття в управління АРМА арештованого майна.
Суд арештував базу відпочинку дружини Медведчука і міністра часів Януковича вартістю 300 млн грн /Фото 1
Суд арештував базу відпочинку дружини Медведчука і міністра часів Януковича вартістю 300 млн грн /Фото 2
Суд арештував базу відпочинку дружини Медведчука і міністра часів Януковича вартістю 300 млн грн /Фото 3
Суд арештував базу відпочинку дружини Медведчука і міністра часів Януковича вартістю 300 млн грн /Фото 4
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Слідчі СБУ раніше повідомили Оксані Марченко про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наприкінці лютого цього року за матеріалами СБУ було арештовано майно Марченко на 5,6 млрд грн.

У березні за матеріалами СБУ суд арештував чергові активи Марченко. Їхня загальна вартість становить понад 440 млн грн. Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. 

На початку квітня суд наклав арешт на ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Марченко. Загальна вартість цього майна становить майже 17,5 млн грн, ідеться у повідомленні СБУ. 25 квітня суд наклав арешт на корпоративні права Марченко в АТ «Запорізький завод феросплавів», загальна вартість заблокованих активів становить понад 1 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні