Категорія
Новини
Дата

Суд арештував понад 450 авто «Тедіс Україна» у справі про ухилення від сплати податків, в компанії планують оскаржити рішення

Детективи Бюро економічної безпеки ініціювали арешт понад 450 легкових та мікроавтобусів, що використовувалися одним з найбільших дистриб’юторів тютюнової продукції, йдеться в повідомленні БЕБ. У компанії «Тедіс Україна» заявили, що не згодні з рішенням про арешт і планують оскаржити його. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У БЕБ повідомили, що суд задовольнив клопотання про арешт автівок для забезпечення відшкодування завданих державі збитків у сумі 270 млн грн.
  • Бюро проаналізувало господарську діяльність компанії-дистриб’ютора, у власності якого перебуває понад 450 автомобілів. «Ці транспортні засоби, ймовірно, були придбані внаслідок умисного ухилення від сплати податків, тобто набуті протиправним шляхом, та використовувалися для транспортування згаданих тютюнових виробів», – йдеться у повідомленні.
  • За даними бюро, детективи направили до суду клопотання про арешт майна для «збереження речових доказів та запобігання протиправним діям із транспортними засобами, а в подальшому забезпечення відшкодування завданих державі збитків». 
  • У компанії «Тедіс Україна» заявили, що категорично не згодні з рішенням про арешт комерційних автотранспортних засобів і будуть оскаржувати його у встановленому чинним законодавством порядку.
  • «Хочемо ще раз підкреслити, що звинувачення щодо нібито ухиляння в сплаті податків є абсолютно безпідставними і необґрунтованими», – йдеться в офіційній заяві компанії. В «Тедіс Україна» зазначили, що більшість автомобілів були закуплені до 2017 року, «тому заявляти, що автомобілі компанії буди придбані нібито за несплачені податки, абсурдно».

Контекст

У січні слідчі встановили, що службові особи «Тедіс Україна» у 2020–2021 роках документально оформили продаж тютюнових виробів на адресу низки підприємств з ознаками фіктивності. «Загальна вартість реалізованих підакцизних товарів становить 1,17 млрд грн. Насправді жодного продажу тютюнових виробів цим товариствам не здійснювалося. Фактично реалізація відбувалася поза обліком за готівку, в тому числі через мережу власних магазинів роздрібної торгівлі», – повідомили у БЕБ.

У Бюро стверджують, що таким чином компанія умисно ухилилася від сплати податку на прибуток та акцизного податку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в розмірі понад 270 млн грн. Генеральному директору компанії повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні