Категорія
Новини
Дата

Суд Лондона дозволив російському мільярдеру Авену оплачувати «основні потреби» із заморожених рахунків

Лондонський суд послабив обмеження, накладені на банківські рахунки російського олігарха Петра Авена, які використовувалися для оплати рахунків та безпеки, пише Bloomberg. Суд дозволив мільярдеру оплачувати «основні потреби».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У ході судового засідання стало відомо, що з 15 березня основні потреби Авена сплачує його дружина Катерина. 
  • Щомісячні витрати Авена, за словами джерела Bloomberg, становлять £140 000 ($167 840). Більшість коштів йде на оплату охорони та страхування колекції творів мистецтва, яку оцінюють у £300 млн. 
  • Адвокати Авена наполягали на повному розморожуванні банківських рахунків. Національне агентство боротьби зі злочинністю (NCA) пропонувало залишити все в силі, щоб провести розслідування у Великій Британії та інших країнах.

Контекст

28 лютого через вторгнення Росії в Україну ЄС запровадив санкції проти російських чиновників та бізнесменів, зокрема власників консорціуму «Альфа-груп» Михайла Фрідмана та Петра Авена. 

Влада Великої Британії заморозила рахунки Авена в рамках розслідування кримінальної справи про ухилення від санкцій, введених щодо нього після вторгнення РФ в Україну. Авену дозволяли витрачати на себе не більше £2500 на місяць.

Фрідман та Авен називали санкції несправедливими та скаржилися на повʼязані з ними фінансові обмеження.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні