Дональд Трамп /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд над Трампом у справі про секретні документи відкладено на невизначений термін

Дональд Трамп Фото Getty Images

Суд над попереднім президентом США Дональдом Трампом у Флориді за звинуваченням у незаконному зберіганні секретних документів після звільнення з посади відкладено на невизначений термін, пише Reuters. Трамп мав постати перед судом 20 травня.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Справа про документи була порушена спеціальним прокурором Джеком Смітом, і звинувачення, і захист визнали, що дату суду доведеться відкласти.
  • Окружний суддя США Ейлін Кеннон, яку Трамп призначив на посаду судді у 2020 році, заявила у вівторок, що судовий процес не почнеться 20 травня, але не призначила нову дату. 
  • Кеннон запланувала попередні слухання, які триватимуть до 22 липня.
  • Сміт стикається зі значними перешкодами на шляху до судового розгляду будь-якої федеральної справи проти Трампа до виборів. Кеннон ще не ухвалила рішення з кількох юридичних питань, які мають вирішальне значення для справи про документи, і висловила підтримку захисту Трампа з деяких питань.
  • Адвокати Трампа заявили, що судовий процес у справі про документи не повинен розпочатися до закінчення виборів, але також запропонували дату 12 серпня. Обвинувачення запропонувало почати суд у липні.

Контекст

Трамп не визнав себе винним за 40 федеральними звинуваченнями, зокрема зберіганні конфіденційних документів національної безпеки у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді після звільнення з посади у 2021 році та перешкоджанні спробам уряду США повернути їх.

Трамп є кандидатом в президенти від республіканської партії, який кидає виклик демократу Джо Байдену, який переміг його чотири роки тому.

Якщо будь-яка федеральна справа дійде до присяжних до виборів, то, швидше за все, це відбудеться за кілька тижнів до 5 листопада, і цей результат напевно спричинить звинувачення у втручанні у вибори з боку юридичної команди Трампа. Але перемога Трампа у листопаді може означати, що жодна справа так і не дійде до присяжних. Ставши президентом, Трамп міг би доручити Міністерству юстиції США зняти федеральні звинувачення чи спробувати помилувати себе.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні