Категорія
Новини
Дата

Суд підтвердив скасування права Коломойського на експлуатацію аеропорту Дніпра

1 хв читання

Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії бізнесмена Ігоря Коломойського право експлуатації аеропорту міста у вересні 2022 року. Нині, після розгляду апеляції, рішення набуло законної сили, повідомив мер міста Борис Філатов. Попереду розгляд у касаційному суді

Ключові факти

  • «Після всіх судових суперечок, «хвороб» самих суддів, численних перенесень засідань та інших дивних див ми виграли цю справу. Зараз можу сподіватися, що Коломойський більше не паразитуватиме на аеропорті міста», – написав Філатов.
  • Міський голова додав, що попереду ще касаційний суд, але він переконаний, що «летовище вже вирвано з рук» Коломойського.
  • Згідно з повідомленням міськради, адвокатка Олена Доненко, яка працювала над справою, повідомила, що процес тривав два роки. Майже півтора з них знадобилося на судовий розгляд.

Контекст

У 2008 році за рішенням РНБО під керівництвом Раїси Богатирьової з Партії регіонів вирішено передати майновий комплекс дніпропетровського аеропорту на баланс нового, спеціально створеного державного підприємства Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ». Але через рік рішення РНБО змінилось. 

Балансоутримувача аеропорту – державну компанію «Дніпроавіа» – дозволили продати компанії «Галтера» з групи «Приват», писали «Наші гроші». При цьому злітно-посадкову смугу та аеронавігаційне обладнання приватний інвестор повинен був залишити державі. Проте цей пункт рішення РНБО так і не виконали, і «Галтера» продовжила контролювати злітну полосу.

У 2015 році, коли держава під керівництвом Петра Порошенка почала велику суперечку з олігархом по багатьох фронтах (Приватбанк, «Укрнафта»), уряд прийняв рішення передати аеродром Міністерству оборони. Також Фонд держмайна подав судовий позов про повернення державі майнового комплексу аеропорту.

У вересні 2022 року Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії «Галтера» бізнесмена Ігоря Коломойського право на експлуатацію аеропорту в Дніпрі, у компанії Коломойського була можливість оскаржити це рішення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні