Категорія
Новини
Дата

Суд продовжив арешт Коломойському до 2 вересня

1 хв читання

Шевченківський районний суд Києва продовжив до 2 вересня запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 1,9 млрд грн. Про це 19 липня в коментарі «Укрінформу» повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора 18 липня Шевченківський райсуд м. Києва продовжив до 2 вересня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в 1,9 млрд грн (її розмір порівняно з попередньою ухвалою не змінився) відомому бізнесмену, який підозрюється у заволодінні майже 6 млрд грн найбільшого українського приватного банку, заявила речниця.

Контекст

Ігор Коломойський із 2 вересня 2023 року перебуває в ізоляторі СБУ за підозрою БЕБ у шахрайстві та легалізації майна.

8 травня цього року Офіс генпрокурора повідомив бізнесмену про підозру в організації замовного вбивства. За версією слідства, він з мотивів помсти замовив вбивство директора юридичної компанії за нібито відмову анулювати та визнати недійсними рішення загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Для вчинення злочину підозрюваний залучив членів банди, яка, зокрема, «спеціалізувалась» на розправах з конкурентами, заявило слідство. Злочинці напали і нанесли ножові поранення директору юркомпанії, але йому вдалося вижити.

У 2005 році проти Коломойського порушили справу за замах на вбивство адвоката Сергія Карпенка, який відмовився виконувати вказівки у корпоративній суперечці навколо метзаводу «Дніпроспецсталь». У тому ж році справу закрили.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд