Категорія
Новини
Дата

Суд випустив із СІЗО трьох підозрюваних у справі Мазепи

Печерський суд відпустив під нічний домашній арешт співзасновника котеджного містечка Riviera Village Сергія Слюсаренка, повідомив його партнер Володимир Лімаков на своїй Facebook-сторінці. До цього суд відпустив ще двох співробітників Riviera Village – Романа Єфімова й Аліну Шило. Цю інформацію підтвердила юрфірма Equity, адвокати якої захищають інтереси Слюсаренка та Ігоря Мазепи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 19 лютого Печерський районний суд відпустив під нічний домашній арешт Сергія Слюсаренка, повідомив Лімаков.
  • 16 лютого суд змінив секретарці Riviera Village Аліні Шило утримання під вартою і заставу 50 млн грн на домашній арешт і відпустив під нічний домашній арешт ще одного підозрюваного у справі Riviera Village – директора Романа Єфімова. 
  • «У них усіх нічний домашній арешт», – уточнив Forbes Олег Маліневський, керівний партнер Equity.
  • «Дуже хотілося б вірити, що зміна запобіжного заходу Сергію Слюсаренку, Аліні Шило, Роману Єфімову стане першим кроком на шляху відновлення законності», – написав Лімаков.

Контекст

29 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань повідомило, що спільно з ДСР Національної поліції України викрило й затримало «керівників та учасників злочинної організації», які протиправно заволоділи землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. 

«Землі переоформили на підставних осіб та збудували котеджні містечка. Сума завданих збитків сягає 15 млн грн», – йшлося в заяві Нацполіції. 

Загалом затримали пʼятьох осіб. Сергій Слюсаренко перебував за ґратами з кінця листопада 2023-го. Разом із іншим підприємцем, Володимиром Лімаковим, 16 років тому він створив елітне котеджне містечко Riviera Village під Києвом. 

Одночасно зі Слюсаренком у СІЗО також потрапили два топменеджери, юрист Riviera Village та в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру Київської області. 

Ще однією підозрюваною є 72-річна мати Слюсаренка, яка знаходиться під домашнім арештом, йдеться в ухвалі Печерського районного суду.

Фігурантами у справі про нібито незаконне привласнення землі поблизу Київської ГЕС є також Ігор Мазепа та його брат Юрій. Печерський суд столиці 19 січня відправив їх під арешт із заставою 349 млн грн і 44 млн грн відповідно. 23 січня Київський апеляційний суд зменшив заставу Ігорю Мазепі до 21 млн грн, які той заплатив і вийшов із СІЗО

Слідство наполягає, що два злочинні угруповання – Слюсаренка й Мазепи – автономно одне від одного в той самий час «спланували та реалізували злочинні наміри, заволодівши ділянками стратегічно важливих земель. У результаті держава отримала мільйонні збитки, а Київ опинився на межі техногенної катастрофи».

Обвинувачені заявляють про свою повну невинуватість і упередженість слідства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні