Категорія
Новини
Дата

«Справа Мазепи». Співзасновник Riviera Village із СІЗО написав листа Зеленському

Співвласник Riviera Village Сергій Слюсаренко, який проходить по «справі Мазепи» і вже третій місяць знаходиться під арештом, написав відкритого листа Володимиру Зеленському. У ньому він називає свій арешт «переділом власності».

Ключові факти

  • Лист Сергія Слюсаренко, який більше двох місяців перебуває у СІЗО, є у розпорядженні Forbes. У ному співвласник співвласник котеджного містечка Riviera Village називає своє увʼязнення «наступом на чесний бізнес нечистих на руку правоохоронців».
  • «Здійснюється банальний переділ власності», — заявляє Слюсаренко, не вказуючи деталей справи чи імен. 
  • У зверненні до президента він закликав «зупинити правове свавілля проти Riviera Village та захистити український бізнес від незаконного тиску та безпідставних звинувачень».
«Справа Мазепи». Співзасновник Riviera Village із СІЗО написав листа Зеленському /Фото 1

Відкритий лист С. Слюсаренка

Контекст

Ще до затримання Ігоря Мазепи, у кінці 2023 року, у тій самій справі за ґратами опинився співвласник котеджного містечка Riviera Village Сергій Слюсаренко і його топменеджери. 

Разом з іншим підприємцем Володимиром Лімаковим 16 років тому вони створили елітне котеджне містечко поблизу Київської ГЕС. Одночасно зі Слюсаренком у СІЗО також потрапили два топменеджери та юрист Riviera Village. Їм призначені застави від 8 млн грн до 75 млн грн. 

Слідство наполягає, що два злочинні угрупування – Слюсаренка й Ігоря Мазепи – автономно одне від одного в той самий час «спланували та реалізували злочинні наміри, заволодівши ділянками стратегічно важливих земель. У результаті держава отримала мільйонні збитки, а Київ опинився на межі техногенної катастрофи».

Обвинувачені заявляють про свою повну невинуватість і упередженість слідства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні