Ігор Мазепа /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Ігор Мазепа вийшов із СІЗО під заставу

Ігор Мазепа Фото надано пресслужбою

Бізнесмен, власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа вийшов з-під варти під заставу, повідомили Forbes у пресслужбі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

Контекст

18 січня Ігоря Мазепу затримали о 15:00 під час перетину українсько-польського кордону, а в компанії відбулися обшуки. У коментарі Forbes Concorde Capital заявила, що слідчі дії повʼязані з позицією Мазепи щодо тиску на бізнес. Згодом стало відомо, що співробітники ДБР затримали Юрія Мазепу – брата власника інвестиційної компанії Concord Capital Ігоря Мазепи. 

За версією слідства, бізнесмен є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю понад 20 млн грн.

Сам Ігор Мазепа заявив, що не розуміє суті звинувачень ДБР проти нього – «нікому ніяких державних ділянок не виділяв».

У коментарі журналістам в залі суду Мазепа повідомив, що справі проти нього вже 10 років, але вона почала рухатися останні 1,5 місяця, затримання бізнесмен повʼязує зі своєю позицією щодо тиску на підприємців і діяльністю громадського руху «Маніфест 42».

Репортаж із Печерського суду читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні